GeriRüya Tabirleri Rüyada kaçmak ne anlama gelir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Rüyada kaçmak ne anlama gelir?

Rüyada kaçmak ne anlama gelir?

"Rüyada kaçmak, genel anlam olarak iyiye, pişman olmaya delalet eder. Rüyada kaçmak, hatalardan ders çıkmaya, pişman olmaya rivayet edilir. Alimler, rüya tabirinin, kaçılan duruma göre değerlendirmişlerdir. Rüyada kaçmak ile ilgili tüm ayrıntıları yazıda bulabilirsiniz. "

Rüyada amaçsızca kaçtığını görmek, kötü olaylardan uzak kalmak için çaba verildiğine işarettir.

Rüyada Kaçmak

Rüyasında kaçtığını gören kişinin durumu hayra alamet edilir. Rüya sahibinin, bilinçsiz olarak kaçtığını görmesi, bazı hatalarından ders aldığını, bunlara çare bulmak için çabaladığını gösterir. Alimlere göre rüyada kötü durumlardan kaçmak, kişinin haram maldan uzak kalmak için mücadelesi şeklinde yorumlanır. Rüya sahibinin gördüğü bu durum hayırlıdır. Onun için güzel sonlara işaret eder.

Rüyada Evden Kaçmak

Rüyada evden kaçmak, malın ve mülkün sonuna rivayet edilir. Rüyada evden kaçtığını gören kişi, akıl olarak başkalarından destek almadan yaşayamaz hale gelmiştir. Alimler, rüyada evden kaçtığını gören kişinin sıkıntılar yaşayabileceğine işaret etmişlerdir. Rüya sahibinin, rüyasında evinden kaçması, bazı sorunların da gün yüzüne çıkacağına hikmettir.

Rüyada kendi evinden kaçmak, zorlu yolculuğun başlangıcı biçiminde yorumlanır. Rüyada aile evinden kaçtığını görmek, ziyana rivayet edilir. Rüya alimleri, rüyasında evden kaçtığını gören kişinin dikkatli olması gerektiğini ifade etmişlerdir.

Rüyada Düşmandan Kaçmak

Rüyada düşmandan kaçmak, güzel zaman anlamına gelir. Rüya sahibinin düşmanından kaçması, korkularının kendisini bulacağına rivayettir. Ama alimler, korkularıyla yüzleşen rüya sahibinin, ereceğine delalet ederler. Rüyada düşmandan kaçmak, alimlerin ortak yorumuna göre, yüzleşmek manasına gelir. Kimi alim, gerçeklerle yüzleşmek olarak yorumlamış, kimileri korkularla yüzleşme şeklinde tabir etmişlerdir. Rüyada birkaç düşmanından kaçtığını görmek, kişinin hayatında bazı sırlarının başkaları tarafından öğrenilmesi olarak tabir edilir.

Rüyada Tehlikeden Kaçmak

Rüyada tehlikeden kaçmak, iyi amel sahibi olmak için manevi çaba olarak tabir edilir. Rivayete göre, tehlikeden kaçmak, manevi boşluktan kaçmak olarak ifade edilir. Tehlikenin boyutu ve durumu, rüyanın tabir edilişini farklılaştırır. Rüyada çok tehlikeli insanlardan kaçmak, asılsız bazı haberlerin yayılacağına, bu haberlerin kişinin itibarını bozacağına işarettir. Rüyasında tehlikeden kaçtığını gören kişi bunun farkındaysa, tez zamanda sıkıntılarından kurtulacağına rivayettir.

Rüyada Birinden Kaçmak

Rüyada birinden kaçmak, sorun olabilecek sıkıntılardan kurtulmak manasına gelir. Alimler, rüyada birinden kaçtığını gören kişi için iki ayrı yorum yapmışlardır. İlki, birinden kaçmanın, hataların çoğalması olarak belirtilir. Kişi, hayatında birçok hata yapmış, bunların telafisinin zor olacağı işaret edilmiştir. İkincisi, sorunlardan kurtulmak adına çaba manasındadır. İkinci tabire göre rüyada birinden kaçmak, hayırlı olacaktır. Sonuç olarak, zafer elde etmeye işaret eder.

Rüyada Savaştan Kaçmak

Rüyada savaştan kaçmak, bazı davranışların insanlar tarafından hoş görülmeyeceğine işaret eder. Rüya sahibinin hayatında yaptığı bazı yanlışlıklar, itibarının zedelenmesine yol alabilir. Kişinin kendi çabalarıyla bir yerlere geleceğine ama bundan dolayı, bunun yıkılabileceğine hikmet edilir.

Rüyada savaştan kaçtığını gören kişi için tabirciler, yanlış davranış ve hareketler yorumunu yapmışlardır. Rüya sahibinin etrafındaki insanları hesaba katmadan bazı bilinçsiz hareketlere kalkışabilir. Bunların sonuçları ise kişinin canının acıyabileceği tepkilerdir.

Rüyada Hayvanlardan Korkup Kaçmak

Rüyada hayvanlardan korkup kaçmak, munis arkadaşlar edinmek olarak yorumlanır. Rüyayı gören şahsın, hayatındaki kargaşalara da işarettir. Rüyada hayvanlardan kaçmanın genel yorumu, pişmanlık olarak tabir edilmiştir. Fakat görülen hayvanların çeşitliliği, tabirin değişmesine yol aşabilir. Örneğin, rüyada fareden kaçmak, dert edinme olarak belirtilir.

Ama rüyasında köpeklerden kaçmak, ferah yaşantıya ulaşmak için gösterilen çaba manasındadır. Zararsız hayvanlardan kaçmak, kuruntu olarak ifade edilmiştir. Rüya sahibinin psikolojik olarak çeşitli sorunlar yaşayabileceğine hikmettir. Alimler, rüyada hayvandan kaçmanın, görülen hayvana göre hayırlı veya hayırsız olacağını belirtirler.

False