Geriİyi Yaşam 'Rutinler Hayatımızı Sıkıcı Hale Getirmez'
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

'Rutinler Hayatımızı Sıkıcı Hale Getirmez'

'Rutinler Hayatımızı Sıkıcı Hale Getirmez'

"Uzman Klinik Psikolog Yaprak Yurdakul, insan hayatındaki rutinlerin yaşamı sıkıcı hale getirmesinin aksine kişinin yapmak istediği etkinlikler için zaman bulmayı kolaylaştırdığını söyledi."

Birçok insan, hayatlarının günlük rutin hareketlerden dolayı sıkıcı ve renksiz geçtiğinden şikayet eder. Oysaki günlük rutinler hayatı kolaylaştırır. Rutinler, küçük kararlara harcanan zamanı azaltarak kişinin enerjisini istediği alana yönlendirmesini sağlar. Bu rutinler hem üretkenliği ve yaratıcılığı artırır hem de fiziksel ve psikolojik sağlık için faydalıdır. İstediğiniz rutinlerin kalıcı hale gelmesi için yapabileceğiniz birkaç şey var. Katlanamadığınız bir spor dersi veya sevmediğiniz bir kitap tarzını okumak asla alışkanlık haline gelmeyecektir. Bu nedenle sizin sevdiğiniz ve hayatınızda yeri olmasını istediğiniz rutinler oluşturun.

Başarılarınızı kutlayın

İnsanların günlük yaşamında küçük başarılarını dahi kendi içinde kutlaması ve bundan dolayı mutlu hissetmesi önemli. Belirli aralıklarla kendinize küçük ödüller vererek hayatınızı renklendirmek fayda sağlayacaktır. Bu başarılar küçük de olsa mutluluk için etkili olacaktır.

Örneğin okuduğunuz her 10 sayfada ya da koştuğunuz her üç kilometrede bir kendinizi ödüllendirin. Rutinlerinizi gerçekleştirmenin içinizden gelmediği günlerde onların, hayatınızı iyileştirmek için yolculuğunuzda önemli birer araç olduklarını hatırlayın.

False