GeriBeslenme Önerileri Rakamlarla et sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Rakamlarla et sırları

Rakamlarla et sırları

"Mutfakların vazgeçilmez yiyeceği olan et, beslenmede çok önemli bir yere sahiptir. İşte et hakkında az bilinen gerçekler..."

%10 bölgesel fire

Dry aged t-bone steak: Mangal ve döküm tavada en iyi sonucu verir. Izgara ederken deniz tuzu kullanılmalıdır. Temizlenirken %10 oranında fire verir.

28 gün dinlenme

Dry aged sığır eti: İdeal yağ dağılımına sahiptir. 28 gün kemik üzerinde dinlendirilir. Böylece etin kalitesi ve yumuşaklığı da artar.

%35 bölgesel fire

Dry aged pirzola: Kemik üzerinde 28 gün dinlendirilerek bekletilen pirzolanın lezzeti de artar. Kemik ve sinirleri ayıklandığında %35 fire verir.

%25 bölgesel fire

Dry aged ny steak: Filetodan hazırlanan kontrfile dilimi. Temizlenmesi sırasında %25 fire verir.

180 gram standardı

Hamburger köfte: Sadece tek çekim kıyma, taze karabiber ve deniz tuzu konularak hazırlanır. Köfteye elle şekil vermekte fayda var.

İyi bir et yemenin sırları:

1)Etleri önce döverek inceltmelisiniz.

2)Eti pişirmeden iki saat önce buzdolabın¬dan çıkarıp oda sıcaklığına getirmelisiniz.

3)Eti kalın kesmelisiniz.

4)Izgara en yüksek ısıya geldiğinde ete deniz tuzu ekleyebilirsiniz.

5)Sunuma hazır eti üç-dört dakika beklettikten sonra yemelisiniz.

6)Eti ne kadar az pişmiş yerseniz, o kadar yumuşak ve lezzetli olur. Bu, T-Bone, pirzola ve diğer etler için de geçerlidir.

7)Sucuk ve sosis gibi türler ise sadece ızgarada pişirilmelidir.

Kaynak:Instyle Home

False