Rakamlarla et sırları
"Mutfakların vazgeçilmez yiyeceği olan et, beslenmede çok önemli bir yere sahiptir. İşte et hakkında az bilinen gerçekler..."
%10 bölgesel fire
Dry aged t-bone steak: Mangal ve döküm tavada en iyi sonucu verir. Izgara ederken deniz tuzu kullanılmalıdır. Temizlenirken %10 oranında fire verir.
28 gün dinlenme
Dry aged sığır eti: İdeal yağ dağılımına sahiptir. 28 gün kemik üzerinde dinlendirilir. Böylece etin kalitesi ve yumuşaklığı da artar.
%35 bölgesel fire
Dry aged pirzola: Kemik üzerinde 28 gün dinlendirilerek bekletilen pirzolanın lezzeti de artar. Kemik ve sinirleri ayıklandığında %35 fire verir.
%25 bölgesel fire
Dry aged ny steak: Filetodan hazırlanan kontrfile dilimi. Temizlenmesi sırasında %25 fire verir.
180 gram standardı
Hamburger köfte: Sadece tek çekim kıyma, taze karabiber ve deniz tuzu konularak hazırlanır. Köfteye elle şekil vermekte fayda var.
İyi bir et yemenin sırları:
1)Etleri önce döverek inceltmelisiniz.
2)Eti pişirmeden iki saat önce buzdolabın¬dan çıkarıp oda sıcaklığına getirmelisiniz.
3)Eti kalın kesmelisiniz.
4)Izgara en yüksek ısıya geldiğinde ete deniz tuzu ekleyebilirsiniz.
5)Sunuma hazır eti üç-dört dakika beklettikten sonra yemelisiniz.
6)Eti ne kadar az pişmiş yerseniz, o kadar yumuşak ve lezzetli olur. Bu, T-Bone, pirzola ve diğer etler için de geçerlidir.
7)Sucuk ve sosis gibi türler ise sadece ızgarada pişirilmelidir.
Kaynak:Instyle Home