GeriKişisel Bakım PRP İle Saç Tedavisi Desteği
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

PRP İle Saç Tedavisi Desteği

PRP İle Saç Tedavisi Desteği

"Saç ekiminden sonra ya da saç dökülmesi tedavisinde PRP tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Saç Ekim Merkezi Uzmanlarına sorduk. “PRP; Platelet Rich Plasma yani trombositten zengin plazma anlamına gelir. Ve PRP zengin plazma enjeksiyonu kalp cerrahisinden ortopedi, üroloji, cilt ve saç tedavisinde de yaygın olarak kullanılmaktadır.”"

Saç ekimi ve saç dökülmesi tedavisinde PRP tedavisi nasıl uygulanır?

PRP tedavisinde kullanılan trombositler çok sayıda büyüme faktörü içerdiğinden hücresel çoğalma, kolajen üretimi, hyalüronik asit üretimi, epidermal hücre büyümesi, anjiyogenez benzeri sistemleri aktive ettiği için birçok farklı hastalığında tedavisinde kullanılır.
PRP tedavisi son yıllarda saç dökülmesi ve saç ekimi sonrası iyileşme süresini hızlandırmak için de yaygın olarak kullanılmaktadır. Üretilen PRP materyali ince uçlu enjektörler kullanılarak saç seyrelmesi olan bölgelere enjekte edilir. Böylece saç köklerinin canlanması, saç tellerinin kalınlaşması ve saçın yoğunluğunun artması sağlanır. Saç dökülmesi tedavisinde PRP enjeksiyonlarının etkili olması için en az 2 - 3 seans tekrarlanması gerekebilir. Seanslar arasında süre yaklaşık olarak 3 hafta olmalıdır.

PRP İle Saç Tedavisi Desteği

PRP tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler:

• Eğer herhangi bir kan sulandırıcı alıyorsanız, doktorunuzu bilgilendirmelisiniz, çünkü bu tedavide bir kontra-endikasyona sebep olabilir.
• Mümkünse, sigaranın yan etkilerini azaltmak için tedaviden önceki üç gün süresince sigara kullanmaktan kaçının. Sigara; kafa derisinde iyileşme süreci için gerekli olan oksijenin azalmasına neden olur. Bu nedenle sigaranın hem öncesinde hem de sonrasında birkaç gün kullanılmaması çok önemlidir. Hatta eğer mümkünse tamamen bırakılması tavsiye edilir.
• Uygulamadan 5 gün önce aspirin veya başka herhangi bir kan sulandırıcı kullanmayın.
• Bunun dışında kalp ve tansiyon ilacı dahil, her gün kullanmak durumunda olduğunuz diğer reçeteli ilaçlar için de doktorunuzdan bilgi almalısınız.
PRP tedavisi öncesinde üç gün boyunca alkol kullanmamalısınız.
• Tedavinin sabahında duş alın ve saçınızı normal bir şampuan kullanarak iyice yıkamalısınız. Sprey, jel ya da başka herhangi bir şekillendirici ürün sürmemelisiniz. Eğer saçınızda kaynak gibi saç aksesuarları takılı ise PRP tedavisinden önce çıkarılması gerekmektedir.

PRP İle Saç Tedavisi Desteği

• Tedavi sabahı düzenli kahvaltı edin, tedaviden iki saat öncesine kadar bol su tüketmeye özen gösterin.
• Sedasyon, PRP tedavisi için gerekli değildir. Eğer isterseniz işlem sırasında sakinleştirici alabilirsiniz. Bu uyku verebilir, sakinleştirici kullandıktan tedaviden sonra eve araba kullanarak gitmemelisiniz. Sizi eve gitmeniz de yardımcı olacak bir yakınınızdan destek alabilir, taksi ya da toplu taşıt kullanabilirsiniz.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

False