Geriİyi Yaşam Portakal suyu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Portakal suyu içmenin ve kullanmanın cilde ve saça faydaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Portakal suyu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Portakal suyu içmenin ve kullanmanın cilde ve saça faydaları

Portakal suyu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Portakal suyu içmenin ve kullanmanın cilde ve saça faydaları

"Portakal suyu özellikle herkesin bildiği gibi C vitamini deposudur. Tabii aynı zamanda birçok mineral ve vitamin katkısı ile beraber, sağlık açısından önemli bir yere sahiptir. Portakal suyu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Portakal suyu içmenin ve kullanmanın cilde ve saça faydaları üzerine merak edilen bilgileri derledik."

Portakal suyu sadece sağlık açısından değil aynı zamanda lezzetli yanı ile de en yaygın tüketilen besin kaynakları içerisinde gelir. Hem organlar hem de cilt ve saç ile beraber birçok farklı sağlık konusunda önemli bir yere sahiptir. Bu bağlamda 7'den 70'e herkesin tüketebileceği en doğal ve sağlıklı, aynı zamanda lezzetli meyve suyu türleri içerisinde gelir.

 Portakal Suyu Faydaları Nelerdir?

 Turuncu meyve çeşitleri içerisinde yer alan portakal, özellikle portakal suyu üzerinden çok fazla tüketilmektedir. Tabii burada merak edilen konu portakal suyunun sunduğu farklı faydalardır.

 - Kış ayları için özellikle vitamin deposu olarak tüketilir.

 - Böbrek taşı oluşumunu önemli oranda engeller.

 - Kabızlık ile İshale karşı doğal bir çözüm sağlar.

 - Diyabetin etkilerini önemli oranda azaltır.

 - Kanserli hücrelerle savaşır.

 - Çok güçlü bir lif kaynağı olarak öne çıkar.

 - Saç köklerini besleyici bir etkiye sahiptir.

 - Hem anne hem de bebek sağlığı için oldukça etkilidir.

 Yukarıda verilen faydaları ile beraber portakal suyu düzenli olarak tüketilebilir. Özellikle tamamen doğal bir besin kaynağı olduğu için yan etkisi olmadan sağlıklı bir şekilde tüketmek mümkün. Tabii birçok değişik besin kaynağında olduğu gibi, mutlaka düzenli ve dengeli bir şekilde aşırıya kaçmadan tüketmek de önemlidir.

 Portakal Suyu Neye İyi Gelir?

 Portakal suyu özellikle böbrek taşı oluşumuna karşı günümüzde önemli bir yere sahiptir. Tabii insan sağlığı açısından kabızlık gibi problemlere karşı da çok fazla tüketildiğini söylemek gerekir. Diğer taraftan içeriğindeki yüksek vitamin ve mineral ile beraber lif kaynağı sayesinde, bağışıklık sistemini önemli oranda korur. Böylece dış zararlara karşı hastalanma riskini ciddi anlamda azaltmaktadır. Kanserli hücrelerle savaşması, saçları güçlendirmesi ve hücrelerin yenilenmesi gibi durumlar, pek çok açıdan portakal suyunu önemli hale getiriyor.

 Portakal Suyu İçmenin ve Kullanmanın Cilde Faydaları

 Cilt üzerinde en çok rahatsız eden durumlar içerisinde akne ve sivilce ile beraber siyah noktalar gelir. Bunların yok olması açısından portakal suyu oldukça etkilidir. Hatta sadece yok olması değil, sonrasında kalacak olan izlerinde önemli oranda ortadan kalkmasına katkı verir. Diğer yandan portakal suyu sitrik asit açısından zengindir ve C vitamini deposudur. Böylece sağladığı bu etkiler ile beraber cilde doğal bir peeling etkisi yaratır. Bu da cilt üzerinde hücre yenilenmesini sağlar ve çok daha düzgün, pürüzsüz ve genç bir görünüm imkanı verebilir. O yüzden dengeli ve düzenli bir şekilde, portakal suyu içmek cilt açısından birçok önemli fayda sağlar.

 Portakal Suyu İçmenin ve Kullanmanın Saça Faydaları

 Portakal suyu içmenin ve kullanmanın faydaları cilt ile sınırlı olmaz. Aynı zamanda saça olan faydaları üzerinden de önemli bir yere sahip olduğunu dile getirmek mümkün. Özellikle duş alma esnasında herhangi bir şampuanı içerisine Portakal suyu eklemek, yeni bir şampuan elde etme olanağı verir. Böylece saç dökülmelerine karşı önemli bir katkı verirken, bu riski ciddi anlamda ortadan kaldırır. Aynı zamanda saçın daha parlak, gür ve canlı hale gelmesine imkan vermektedir. Bu durum hem kadın hem de erkekler için geçerlidir. Sağladığı bu faydaları ile beraber 7'den 70'e herkesin tüketebileceği en doğal besin kaynakları içerisinde geliyor.

False