Geriİyi Yaşam PCR Testi Sonucu Ne Zaman, Kaç Saatte Çıkar ve Nereden Bakılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

PCR Testi Sonucu Ne Zaman, Kaç Saatte Çıkar ve Nereden Bakılır?

PCR Testi Sonucu Ne Zaman, Kaç Saatte Çıkar ve Nereden Bakılır?

"Koronavirüs salgını kapmasında alınan önlemlerden olan PCR testi, 6 Eylül itibariyle çeşitli kurum ve kuruluşlarda zorunlu hale geldi. Yurt içi ve yurtdışı seyahatlerde, sinemalarda ve daha birçok yerde aşısız olan kişilerden istenen PCR testi sıklıkla yaptırılırken, PCR testi sonucu ne zaman, kaç saatte çıkar, nereden bakılır konuları gündemde yer alıyor. İşte PCR testi hakkında merak edilenler…"

PCR testi yaptırmak durumunda olan kişiler, gün içinde sonuçlarına nereden ve ne zaman ulaşabilir araştırmalarında bulunuyorlar. Aşı sırası gelmemiş ya da aşı yaptırmamış kişilerden, iş yerleri de dahil olmak üzere çoğu yerde artık PCR testi isteniyor. Bu durum, PCR testi sonucu ne zaman, kaç saatte çıkar ve nereden bakılır sorularını da beraberinde getiriyor. İşte PCR testi ile ilgili detaylı bilgiler…

PCR TESTİ NEREDEN BAKILIR?

PCR testi sonucu e-Nabız üzerinden sorgulanabiliyor. Test alınma sırasında size verilen barkod numaranızla birlikte TC Kimlik numaranızı da girerek Sağlık Bakanlığı'nın e-Nabız uygulaması ile sonuçlarınızı görüntüleyebiliyorsunuz. PCR testinden 1- 3 saat içerisinde sonuç alınması mümkündür. Testin yapıldığı zamana göre sonuçlar 24 içerisinde açıklanabilmektedir.

PCR TESTİ SONUCU NE ZAMAN ÇIKAR?

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan koronavirüs test sonuçları 1-3 gün içerisinde e-Nabız sistemi üzerinden açıklanıyor.

PCR testinden 1- 3 saat içerisinde sonuç alınması mümkündür. Örneklerin alınıp, testin çalışıldığı zamana göre sonuçlar 24 içerisinde bildirilebilmektedir.

Sonuçları, test alınma sırasında size verilecek olan barkod numaranızla ve TC Kimlik Numaranızla Sağlık Bakanlığın E-Nabız sisteminden öğrenebilirsiniz.

PCR TESTİ SORGULAMA EKRANI-TIKLAYINIZ

False