Geriİyi Yaşam Pazartesi Sendromundan Kurtaracak Öneriler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pazartesi Sendromundan Kurtaracak Öneriler

Pazartesi Sendromundan Kurtaracak Öneriler

"Güzel bir hafta sonu sonrası Pazartesi iş hayatına dönmek çoğu kişi için zor. Pazartesi sendromu olarak adlandırılan bu durumun önüne geçmek ise mümkün. Pazartesi günleri yaşanan bu stresi bazı basit ama etkili yöntemlerle önleyebilirsiniz. İşte Pazartesi sendromundan kurtulmanızı sağlayacak öneriler;"

1. UYKU DÜZENİ OLUŞTURUN

Haftanın her günü aynı uyku düzenine sadık kalmanız sizi sendromdan uzak tutar. Hafta içi az uyuyup hafta sonu çok daha fazla uyumanız Pazartesi günleri sizi strese yöneltir.

2. PAZARTESİ GÜNLERİ ÇOK FAZLA İŞ YAPMAYIN 

Pazartesi günlerinde bütün işleri yapmamaya çalışın. Aciliyeti olan işler dışında yapılacakları haftanın diğer günlerine yaymanız sizi stresten ve isteksizlikten uzak tutar.

Pazartesi Sendromundan Kurtaracak Öneriler

3. HAFTA SONUNU GÜZEL GEÇİRİN

Hafta sonunu eğlenceli ve güzel geçirmek sizi Pazartesi gününde işte daha istekli ve motive yapabilir. Hafta sonu seyahate çıkmak, yeni yerler keşfetmek hafta başına sizi enerjik kılar.

4. HAFTA SONU BASİT İŞLERİ HALLEDEBİLİRSİNİZ

Hafta sonları sizi yormayan ve kolaylıkla halledebileceğiniz işleri yapmak hafta içi size zaman kazandırır ve daha önemli işlere yoğunlaşmanızın önünü açar.

5. PAZARTESİ GÜNÜ ERKEN KALKIN

Pazartesi günleri erken kalkmak haftaya daha dinamik başlamanızı sağlar. Trafik ve işe geç kalma stresinden uzak bir Pazartesi gününe başlamak işe daha kolay odaklanmanızda size yardımcı olur.

Pazartesi Sendromundan Kurtaracak Öneriler

6. SABAH DUŞ ALIN

Sabah duş almak Pazartesi gününe daha zinde başlamanızı sağlar. Ilık bir duş sonrası soğuk suyla kapanış yapmanız uykunuzu da açar.

7. KIYAFETLERİNİZİ BİR GÜN ÖNCEDEN HAZIRLAYIN

Pazartesi sabahı stres olmadan güne başlamanın bir yolu da ofiste ne giyeceğinizi Pazar akşamından hazırlamak. Böylece sabah daha rahat ve hızlı bir şekilde hazırlanabilirsiniz.

Pazartesi Sendromundan Kurtaracak Öneriler

8. EGZERSİZLE GÜNE BAŞLAYIN

Pazartesi sabahı erken kalkarak kısa bir egzersiz yapmak sizi çok daha enerjik ve motive bir hale getirecektir. Meditasyon veya birkaç hareketten oluşan kısa bir egzersiz yapmayı deneyin.

9. MÜZİK DİNLEYİN

Pazartesi günlerine sizi dinamik kılacak müziklerle başlayabilirsiniz. En sevdiğiniz parçalardan oluşan müzik listenizi güncel tutmayı unutmayın.

Pazartesi Sendromundan Kurtaracak Öneriler

10. GÜNEŞİ SELAMLAYIN

Sabahları güneş ışığını görmek daha kolay uyanmanızı ve güne daha kolay adapte olmanızı sağlıyor. Pazartesi sabahları güneşi selamlamayı deneyin.

False