Geriİyi Yaşam Pazartesi Sendromu Rehberi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pazartesi Sendromu Rehberi

Pazartesi Sendromu Rehberi

"21. yüzyılın hayatımıza getirdiği psikolojik sorunlardan biri de pazartesi sendromu. Kendini özellikle iş hayatında gösteren bu sorun, sadece o günle kalmıyor. Bazen pazar gününden itibaren de ortaya çıkabiliyor. Özellikle pazartesi günü çok daha önemli işleriniz varsa. Ancak pazartesi sendromu aslında bir kader değil.Küçük değişikliklerle bu günde yaşanılan psikolojik baskıyı en aza indirebilir ve ortadan kaldırabilirsiniz. İşte pazartesi sendromuna karşı yapabilecekleriniz."

Hafta sonundan başlayın

Pazartesi sendromunu atlatmak için hafta sonu düzeninden başlangıç yapabilirsiniz. Kendinize ve sevdiklerinize zaman ayırmak ve haftanın yorgunluğuna mola vermek için ideal bir zaman dilimi olan hafta sonu, aynı zamanda pazartesi sendromunun nedeni de olabiliyor. Bu duruma bir son vermek için hafta sonu geç saatlere kadar uyumak yerine erken kalkmayı deneyebilirsiniz. Böylece haftanın ilk iş gününe daha kolay uyum sağlayabilir ve sabahları uyanırken zorluk yaşamayabilirsiniz. Bunun yanı sıra hafta sonu iş düşünmemeye çalışın. Bu tatil dönemini kendinize ayırmaya çalışın.

Pazartesi Sendromu Rehberi

Kahvaltıyı ihmal etmeyin, spor yapın

Pazartesi gününe iyi başlamak için hem bu günde hem de hafta sonlarında güne sporla başlayabilirsiniz. Vaktinizin az olduğunu düşünüyorsanız, evde yoga ya da pilates gibi kendinizle baş başa kalabileceğiniz ve çok ekipman gerektirmeyen sporları da yapabilirsiniz. Fiziksel ve psikolojik olarak rahatlamanızı sağlayacak spora, bir de iyi bir kahvaltı eklediniz mi sendrom denilen sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Pazartesi Sendromu Rehberi

Pazartesi gününe önem verin

Hafta sonu tatilinden sonra sabah kalkıp işe gitmeyi bir işkence olarak görmek yerine bu günü keyifli hale getirmeye çalışın. Örneğin; pazartesi günü işe daha güzel, yeni ve özenli kıyafetlerle gitmeye çalışın. Kişisel bakımınıza önem vererek, işe gitmeyi pozitif bir eylem haline getirin.

Pazartesi Sendromu Rehberi

Günü özel olarak planlayın

İşinizde uzun yıllardır yer alsanız bile pazartesi günlerinde hem o günü hem de haftayı planlayabilirsiniz. Verdiğiniz bir ya da iki günlük ara, işinize hemen adapte olmanızı zorlayabilir. Program yaparak, işlere yavaşça ısınmanız doğru olacaktır.

Pazartesi Sendromu Rehberi

Pazartesi akşamı da plan yapın

Pazartesi gününü diğer günlerden ayrı görmeyin. Bu günün sonunda da akşam eğlenceli aktiviteler planlayabilir ve gün sonundaki ödülle, kendinizi motive edebilirsiniz.

False