GeriSağlıklı Yaşam Papatya çayı kilo aldırır mı ya da verdirir mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Papatya çayı kilo aldırır mı ya da verdirir mi?

Papatya çayı kilo aldırır mı ya da verdirir mi?

"Papatya çayı uzmanlar tarafından çok faydaları olduğu bilinmektedir. Tüm faydaları ile birlikte pataya çayı kilo vermek isteyen kişiler tarafından da tercih edilmektedir. Fakat pek çok kişi papatya çağının zayıflamaya yardımcı olduğunu bilmemektedir. Peki papatya çayı kilo aldırır mı ya da verdirir mi? Sizlere papatya çayı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik."

Papatya çayı pek çok faydası olduğu bilinen çay çeşitlerinden birisidir. Bu nedenle ülkemizde çok sık tüketilmektedir. Bunun yanı sıra kilo verdirmeye yardımcı olduğu da bilinmektedir.

 Papatya Çayı Kilo Aldırır mı ya da Verdirir mi?

 Papatya çayı lezzetli olduğu kadar sağlıklı çay türlerinden birisidir. Bu nedenle pek çok kişi papatya çayının faydalarını araştırmaktadır. Papatya çayının en önemli faydası kilo verdirmeye katkı sağlamasıdır.

 Papatya çayı düzenli içildiği zaman kan şekeri seviyesini dengeleyici etkiye sahiptir. Bunun yanı sıra papatya çayı kişileri uzun süre tok tutmaktadır. Fakat bilinmelidir ki papatya çayının doğrudan yağ yakıcı bir etkisi bulunmamaktadır. Uzun süre tok tutması açlık krizlerinin önüne geçmesi sebebiyle kilo verdirmeye yardımcı bir çay olduğu da bilinmektedir.

 Bunlar ile birlikte papatya çayının bilinen pek çok faydası bulunmaktadır. Papatya çayı şişkinlik problemi olan kişiler için tüketilmesi gereken bir aydır. İltihaplanma karşıtı özelliklere sebep olması sebebiyle mide ve karın bölgesinde oluşabilecek riskleri de azaltmaktadır. Ayrıca pankreasın zarar görme riskini önleyen papatya çayı kan şekeri seviyesini düşürür ve böylece şeker hastalığının önlenmesine de yardımcı olmaktadır. Kış mevsiminde papatya çayı tüketen kişilerin mevsimsel grip ve soğuk algınlığına yakalanma riskini de azalttığı bilinmektedir.

 Papatya Çayının Zayıflamaya Faydaları Nelerdir?

 Günümüzde kilo problemi yaşayan pek çok kişi bulunmaktadır. Zayıflamak isteyen kişiler diyet listelerinde bazı ürünlerden uzak durması gerekirken bazı ürünleri tüketmenin faydalı olduğunu da görmektedir. Bunlardan birisi de papatya çayıdır. Papatya çayının zayıflamaya olan faydaları şunlardır:

 - İçeriğindeki idrar sökücü bileşenler ile vücutta biriken su, sıvı ve atılması gereken diğer atıkların atılmasına yardımcı olur. Bu sayede vücuttaki ödem de atılmış olmaktadır.

 - Papatya suyu içerisinde yüksek miktarda kalsiyum ve potasyum bulunmaktadır. Bu da vücutta detoks etkisi yaratmasını sağlamaktadır.

 - Stres kişilerin daha çok yemesine sebep olmaktadır. Papatya çayı ise strese birebir iyi gelen bir içecektir. Bu nedenle kilo alımını engellemektedir.

 - Uyku probleminin kilo alımı ile doğrudan bir ilişkisi bulunmaktadır. Uykusuzluk vücutta az insülin üretilmesine neden olur ve bu durum kilo alımına neden olmaktadır. Papatya çayı ise insanların uyku alışkanlıklarını düzenler ve kişilerin daha rahat uyumasına yardımcı olmaktadır.

 

False