GeriKadın Sağlığı Nerede hareket, orada keramet!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nerede hareket, orada keramet!

"Yılda 250.000 kişinin yaşamını hareketsizlik kaynaklı rahatsızlıklardan kaybettiğini düşünecek olursak, hareketsizliğin sağlığımız için ne denli önemli bir risk taşıdığını daha iyi anlarız."

Günde 30 dakikanızı herhangi bir fiziksel aktiviteye ayırarak, gelecekte hayatınızı tehlikeye sokacak önemli rahatsızlıkların önüne geçebilirsiniz.

Egzersiz yapmayan insanlar çoğunlukla bunun için zaman ve enerji ayıramadıklarından yakınırlar... Oysa ki uzmanların bu konudaki ortak görüşü, egzersiz yapmanın vücuttaki enerjiyi azaltmadığı, aksine artırdığı yönünde. Demek ki bu durumda yapılacak tek şey egzersiz için günde en az 30 dakika ayırabilmek...

Hareket vakti!

Ayrıca bu 30 dakika süresince gerçek bir spor yapmanız da gerekmiyor. İşten eve yürümek, ev temizliği yapmak gibi yoğun fiziksel aktiviteler de egzersizin yerini tutabiliyor.

Kronik rahatsızlıklardan korunmak için en etkili yöntem fiziksel aktiviteleri düzenli olarak uygulamak. Yapılan araştırmalara göre fizisel olarak aktif olan kişilerin, olmayanlara oranla kalp krizi geçirme riskleri yarı yarıya azalıyor. Hareketsizlik dışında kalp krizi riskini artıran diğer etkenler ise sırayla sigara kullanımı, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol.

Hareketli olmanın bir diğer faydası da kadınlara...

Her gün 30 dakika düzenli olarak fiziksel aktivitede bulunan kadınların göğüs kanserine yakalanma riski % 60 oranında azalıyor.

Fiziksel aktiviteleri düzenli yapabilmeniz için, yaparken keyif de almanız gerekir. Bunun için zevkle yapacağınızı düşündüğünüz eğlenceli aktiviteler belirleyin, bunlara yoğunlaşın...

Elbette incinmelere karşı önleminizi almayı da unutmayın. Başlarken ısınma, bitirirken soğuma hareketlerini yapmayı ihmal etmeyin!

False