GeriCinsellik 'Neden zevk alamıyorum?'
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

'Neden zevk alamıyorum?'

"Seksin amacı her ne kadar zevk almak olsa da belki de siz istediğiniz kadar zevk alamıyorsunuzdur. Peki sorun ne? Yani zevk almanızı engelleyen neden psikolojik mi yoksa bedensel mi? Gelin isterseniz bedeninizi şöyle bir inceleyelim bakalım sorun orda mı..."

Cinsel sorunları yaşamınızın en büyük sıkıntılarından biri depresyon olabilir. Çünkü depresyonun en büyük kötülüklerinden biri seks hayatını olumsuz etkileyişidir. Enerjinizin büyük bir kısmını aldığı için sevişmek sizin için kabusa dönüşüyor olabilir. Depresyondan kurtulana kadar sorununuz devam edebilir fakat tekrar zevkin doruklarına ulaştığınızda depresyonun tamamen bittiğini anlayabilirsiniz.

Bir diğer önemli etken ise; doğum kontrol hapları. Hamile kalmamak uğruna içilen haplar bizi korusa da bazen cinsel isteğin azalmasına neden olabiliyor. Hep kullanmaya başladıktan sonra cinsel isteksizlik duyarsanız doktorunuza başvurmanızda yarar var. Böylece size daha uygun olan bir hap bulabilirsiniz.

Stres de bir diğer etkendir. Özellikle çalışan kadınlar iş stresinden olacak ki seks hayatlarında başarısızlıklar yaşayabilirler. Tüm enerjisini iş ve işten sonra evde kullanan kadının cinselliğe vakti pek kalmıyor. Bu nedenle de eşler arasında sorunlar yaşanıyor.

Vajina ile ilgili sağlık sorunları da cinsel yaşamı etkiliyor. Özellikle normal doğum yolumda genişleyen vajinanın dikilmesiyle ortaya çıkan yaraların iyileşmesi zaman alabilir. Bu da cinsel yaşamı olumsuz yönde etkiler.

Çok fazla ilaç kullamakta cinselliğe zarar verebilir. Uzmanlar çok fazla ilaç tüketiminin seks hayatını olumsuz etkilediğini söylüyorlar. Bu nedenle her başımız ağrıdığında ilaç alırken biraz daha düşünmemiz gerekiyor.

False