GeriBeslenme Önerileri Mutfak Masraflarınızı Yarıya İndiriyoruz
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mutfak Masraflarınızı Yarıya İndiriyoruz

"Aylık harcamalarınız kira, elektrik, kredi kartları, klüp ödemeleri ve yeni kıyafetlere yapılan harcamalarla dolu. Şanslıyız ki mutfak masraflarından kısmanın yolları var. Mutfak masraflarınızı minimumda tutacak tavsiyelerimizle yetersiz bütçe için endişelenmeye gerek yok."

5 harika alışveriş tavsiyesi

1. İndirimleri takip edin

Marketlerde alışveriş yapıyorsanız, indirimli ürünleri takip edin. İndirimde olan herşeyin ekstrasını alabilirsiniz. Konserve yiyecekler özellikle uzun ömürlü olduğundan saklamaya elverişlidir. Tahıl ürünleri, kurumuş meyvalar, makarna, pirinç ve kuru fasulyelerde indirim ürünü olarak ideal seçeneklerdir.

2. Dondurun

Kırmızı et ve tavuk etini fazla miktarlarda alıp, evde bir yemeklik parçalara ayırıp dondurabilirsiniz.

3. Kendi peynirinizi kendiniz doğrayın

Doğranmış peynirlere avuç dolusu para harcamak yerine, fazla miktarda peynir alıp kendiniz doğrayabilirsiniz. Bunları buzdolabında sakladığınızda uzun süre dayanacak ve sizi fazla harcamalardan kurtaracaktır.

4. Kendi içeceğinizi kendiniz yapın

Pahalı gazoz ve şişelenmiş içecekleri almak yerine konsantre içecekleri alıp kendi limonata ve meyva sularınızı daha hesaplı şekilde hazırlayabilirsiniz.

5. Ev yapımı "fast-food"

Çocuklar McDonalds'a, Burger King'e, Arbys'e bayılıyorlar. Fakat, bu yiyecekler sağlıksızlar ve üstüne üstlük çok pahalılar. Çocukların favori yiyeceklerini yapmayı öğrenirseniz büyük bir masraftan kurtulmuş olursunuz. Örneğin, ev yapımı pizzalar hem daha ekonomik hem de daha lezzetlidir.

Akşam yemeği masraflarını düşürmenin 5 yolu

1. Bir önceki günden kalan yemeklerle başka yemekler yapın

Pişmiş tavuk bir sonraki gece fajitas, tavuk salatası veya tavuklu pizza haline gelebilir.

2. Yemeklerinizde daha az et kullanın

Et, vücudunuzun protein ihtiyacını karşılamak için pahalı bir yoldur. Çocuklarınızı ana yiyeceği et olmayan yemeklere alıştırmaya çalışın. Eti, fasulye veya hububatla karıştırarak daha az kullanmaya çalışın. Haftada bir veya iki kez et olmayan yiyecekler yemeye dikkat edin.

3. Kahvaltı harika bir akşam yemeğidir

Hafif bir akşam yemeği için omlet veya bir kase cornflakes hızlı, sağlıklı ve doyurucu olabilir.

4. Ivır zıvır yiyeceklerden kurtulun

Reklamlarda çıkan ıvız zıvır yiyecekler çok pahalı ve sağlıksızdır. Çocukların çoğu bişeylere batırarak yedikleri yiyeceklere bayılırlar. Onlara, taze sebzelere batırarak yiyebilecekleri ıspanak sosu veya taze meyvaları batırarak yiyebilecekleri meyva sosları hazırlayabilirsiniz. Bu soslar, buzdolabında 4-5 gün kadar bozulmadan kalabilir ve doğranmış meyva veya sebzeleri okul sonrası atıştırmaları içinde çocuklarınıza verebilirsiniz.

5. Fazla yapın, sonrası için kazanç olsun

Çorba, yahni, ızgara gibi yiyeceklerin fazlalarını kapalı poşetlerde dondurabilir ve daha sonra yiyebilirsiniz.

False