GeriKadın Sağlığı Mucizevi Balın Faydaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mucizevi Balın Faydaları

Mucizevi Balın Faydaları

"Pek çok alanda kullanılan balın mucizevi etkileri saymakla bitmiyor. İçerisinde pek çok yararlı vitamin bulunduran bal yüzyıllardır pek çok toplumda şifa kaynağı olarak kullanılıyor. Bal sağlıklı beslenmenin yanında güzellik sektöründe de kullanılıyor."

1. Cilt aknelerine iyi gelir

Güzelleşmek için doğal reçeteler arayanlar için bal vazgeçilmez bir alternatif oluyor. Ciltte oluşan aknelerin tedavisi için kullanılabilen bal akneler üzerine düzenli olarak sürülünce akneleri azaltıyor. Balı 20 dakika boyunca akneler üzerinde beklettikten sonra cildinizi durulayarak bu besinin etkilerinden yararlanabilirsiniz.

Mucizevi Balın Faydaları

2. Çayınıza bal ekleyin

Enerji veren besinler arasında ilk sıralarda yer alan balı günlük çay tüketiminize dahil edebilirsiniz. Günlük temponuzu üst seviyede tutmak ve enerjik kalmak için içeceklerinize bir kaşık bal eklemeniz yeterli. Bitki çayları veya siyah çayınıza eşlik eden bal sizi zinde tutar.

Mucizevi Balın Faydaları

3. Kuru ciltlere çözüm

Balın cilt üzerindeki sayısız etkisinden biri de kuru ciltleri nemlendirmesi. Kuru cilt üzerine bal terapisi uygulayarak en az 20-30 dakika boyunca cildinizde bekletmelisiniz. Daha sonra cildinizi durulayarak nem ve canlılığın farkına varabilirsiniz.

Mucizevi Balın Faydaları

4. Öksürüğe iyi gelir

Bal boğazları yatıştıran etkisi ile öksürük gibi problemleri kolaylıkla giderir. Öksürükten şikayetçiyseniz yatmadan önce bir kaşık bal tüketerek öksürük krizlerinin önüne geçebilirsiniz.

Mucizevi Balın Faydaları

5. Yaraları tedavi eder

Yaraları iyileştirme özelliği ile tanınan bal cilt üzerindeki çizik, yara ve kesiklerin tedavisinde de tercih ediliyor. Yaranın üzerine bir miktar bal uygulayarak balın antiseptik özelliğinden yararlanabilir ve yaralarınızı daha kolay iyileştirebilirsiniz.

Mucizevi Balın Faydaları

6. Yıpranan saçları sağlıklı hale getirir

Bal saçlar üzerinde de oldukça faydalı etkilere sahip. Boyadan ve ısıdan yıpranmış saçlarınıza bal maskesi yaparak saçlarınızı daha parlak ve sağlıklı hale getirebilirsiniz. Şampuanınıza bir çay kaşığı kadar bal ilave ederek saçlarınızı yıkayabilir ve düzenli kullanımla faydaları görebilirsiniz.

Mucizevi Balın Faydaları

7. İçkiyi fazla kaçırdıysanız bal yiyin

İçkiyi fazla kaçırdıysanız ve kendinizi halsiz hissediyorsanız balın mucizevi etkisinden yararlanabilirsiniz. Sabah kalkınca 1 kaşık bal tüketerek yorgun ruh halinden uzaklaşarak kendinizi daha enerjik hissedebilirsiniz.

Mucizevi Balın Faydaları

8. Alerji belirtilerini azaltır

Herhangi bir nedenden dolayı alerjik reaksiyonlar göstermeye başladıysanız bal tüketerek alerjik belirtileri azaltmanız mümkün. Özellikle küçük boyuttaki alerjilerde 1 çay kaşığı bal tüketerek alerjiden korunabilirsiniz. Ciddi alerji durumlarında ise bir uzmandan yardım almak şart.

Mucizevi Balın Faydaları

9. Kan hücrelerinde artış sağlar

Her gün bir bardak sıcak suya bir çay kaşığı kadar bal ilave ederek içtiğinizde kan hücrelerinizi artırarak vücudunuza daha fazla oksijen depolayabilirsiniz. Böylece bakterilere karşı da tam bir koruma sağlamış olursunuz.

Mucizevi Balın Faydaları

10. Banyoda rahatlama sağlar

Yorgun ve stresli bir günün ardından banyo yaparken sıcak suya iki kaşık bal koyarak çözünmesini bekledikten sonra karşımı küvetteki suya ilave edebilirsiniz. Balın dinlendirici etkisi ile kendinizi daha sakin ve huzurlu hissetmeniz mümkün.

Mucizevi Balın Faydaları

Kaynak: Nasıl Kolay

False