GeriBeslenme Önerileri Mengen Pilavı'na bayılacaksınız!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mengen Pilavı'na bayılacaksınız!

Mengen Pilavı'na bayılacaksınız!

"Aşçılarıyla ünlü ilçemiz Mengen'in marifetli ustalarından ağızlara layık ensef bir pilav tarifi! Israrla tavsiye ediyorum..."

Malzemeler:
500 gr pirinç, 250 gr kuzu kuşbaşı et, 2 soğan, 3 domates, 200 gr mantar, 1 demet dereotu, 250 gr tereyağı, 100 gr ceviz içi, 8 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, tuz.

Mengen Pilavına bayılacaksınız

Yapılışı:

Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin. Bir kaç kez yıkayıp süzün. Soğanları kıyın, domatesleri soyup küp küp doğrayın. Mantarlarıtemizleyip ince ince dilimleyin. Dereotunu yıkayıp kıyın. Tereyağının yarısını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Eti ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Mantar ve domatesi ekleyip karıştırın. Birkaç dakika kavurup suyunu ilave edin.

Üzerine biriken köpüğü alarak yarım saat pişirin. Etler hafif yumuşayınca pirinç, tuz ve tozşekeri ilave edip kaynatın. Kısık ateşte 25 dakika pişirin ve ateşten alın. Kalan tereyağını tavada kızdırıp ateşten alın. Dereotu, kekik, karabiber ve cevizi ekleyip karıştırın. Pilavın üzerine döküp 10-12 dakika dinlenmeye bırakın. Pirinçleri ezmemeye dikkat ederek özenle harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

Kadın Kanalları Editörü: Burcunur Yılmaz

False