GeriKadın Sağlığı Meme Protezi Nasıl Yaptırılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Meme Protezi Nasıl Yaptırılır?

Meme Protezi Nasıl Yaptırılır?

"Kadının feminen yapısının, dişiliğin en önemli görsel simgesi diri ve biçimli göğüslerdir. Opr. Dr. Metin Kerem, meme protezi hakkında öğrenmek istediklerimizi anlatıyor…"

Göğüs yapısındaki eksiklik, yetersizlik veya deformiteler kadının kendine güvenini, fiziksel vücut algısını ve “dişilik hissi”ni bozarak ruh hali üzerinde olumsuz etkiler yaratmaktadır.

Meme Protezi Nasıl Yaptırılır

Hacmi normalden küçük olan göğüsler, günümüzde temel olarak silikon protezlerle büyütülmektedir. Göğüse yağ enjeksiyonu yapmak da bir alternatif yöntem olarak kabul edilmekle birlikte çoğu hasta protez uygulamasına daha uygun görülmektedir.

Meme protezleri çok çeşitli ölçü ve biçimlerde olabilmektedir. Yuvarlak, damla, yüksek profilli, düşük profilli, düz yüzeyli, pürtüklü yüzeyli, kas üstü, kas altı vs. pek çok değişik seçenek hasta için kafa karıştırıcı olmaktadır. Bu seçimi en doğru yapacak kişi hiç şüphesiz hastayı dinleyip muayene eden bir plastik cerrah olacaktır. Hasta istekleri ve vücut özellikleri doğrultusunda, doğallık sınırlarını çok fazla zorlamadan yapılacak bir operasyon, hastayı en mutlu eden sonuçları verecektir.

Meme Protezi Nasıl Yaptırılır

Meme protezi yerleştirilmesi çoğu zaman 1 saatten kısa süren bir işlemdir. Aynı gün ya da ertesi sabah hastaneden taburcu edilen hasta birkaç gün içinde işine dönebilir. İlk günlerde ödeme bağlı olarak göğüsler gergin ve “yapay” görünür, ancak haftalar içerisinde bu görünüm yerini memenin doğal yumuşaklığına bırakır.

Meme protezleri meme dokusunun altına, veya alttaki kasın altına yerleştirilmektedir. Her iki durumda da protez memenin içinde değildir. Bu sebeple protez uygulamasının hamilelik, emzirme gibi süreçler üzerinde hiçbir olumsuz etkisi yoktur. Silikon meme protezlerinin kanser veya benzeri bir hastalıkla ilgili hiçbir tehdit oluşturmadığı yapılan çok sayıda bilimsel çalışma ile kesin olarak ispatlanmıştır.

Meme Protezi Nasıl Yaptırılır

False