GeriBitki Bakımı Melek Kanadı Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Melek Kanadı Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Melek Kanadı Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Melek Kanadı Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

Melek Kanadı Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Melek Kanadı Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

"Melek kanadı çiçeği, süs bitkisi olarak bir ev ve ofisleri süslemektedir. Bütün kapalı yaşam alanlarında rahatlıkla yetiştirilebiliyor. Sarmaşığa benzeyen görünümüyle, ortama renk katan bir bitkidir. Birçok ortamda yosun kaplı bir direğe sarılmış şekilde bulunmaktadır. Bu bitki doğru şekilde bakıldığında ortama hoş bir görünüm kazandırmaktadır. Melek kanadı çiçeği hakkında tüm detayları derledik."

Melek kanadı çiçeği (Alocasia Polly), singoryum, fil kulağı isimleriyle de bilinmektedir. Ana vatanı Güney ve Orta Amerika'dır. Bitki, yumrulu ve aynı zamanda rizomludur. İri yaprakları nedeniyle bu ismi almıştır. 

 Melek Kanadı Çiçeği Nedir? 

 Melek kanadı çiçeği, sarmaşıkgillerden, geniş yapraklı, koyu yeşil renkli bir otsu bitkidir. Çok yıllık bitkilerdendir. Çiçek açmaz. Sadece güzel görünümü sayesinde son yıllarda salon bitkisi olarak kullanılmaktadır. 

 Melek Kanadı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? 

 Saksıyı, doğrudan güneş ışığı almayan bir yere yerleştirmelisiniz. Fakat yerinin aydınlık olmasına dikkat etmelisiniz. Saksının etrafının boş olması, bitkinin başka cisimlerle temasının olmaması önemlidir. 

 Yaz döneminde haftada en iki defa sulanması, yılda bir defa vitamin takviyesi yapıyorsunuz. Sularken, suyun toprağın tamamına ulaştığından emin olmalısınız. 

 Melek Kanadı Çiçeği Bakımının Püf Noktaları 

 Sulama işleminde her defasında aynı ölçekte su vermeye dikkat edin. Kış döneminde oda sıcaklığında su veriniz. Saksının tabanında biriken suyu dökün. Kış döneminde saksının bulunduğu ortamın oda sıcaklığının 15 derece altında olmamasını sağlayın. Yaz döneminde ortam kuru ise yapraklara su püskürtebilirsiniz. 

 Bitki, nemli ortamı çok sever. Bu nedenle eviniz kaloriferliyse, bitkiyi ya sera ortamına alacaksınız ya da ortamı nemlendirmeniz gerekiyor. Ayrıca bulunduğu ortamı sürekli havalandırmanız gerekiyor. 

 Melek Kanadı Çiçeği Özellikleri 

 Bitki, gösterişli yapraklara sahiptir. Yapraklar kalp şeklinde koyu yeşil tondadır. Aydınlık ortamı, özellikle evlerde perde arkası yerleri çok severler. Bulundukları yeri sevdiklerinde çok güzel bir gelişim gösterirler. Her yıl gövdelerinden yeni yumrular çıkardıklarından genç ve diri bir görünüm sergiliyorlar. 

 Sarmaşık gibi yayılım sergilerler. Bu nedenle destek çubuklarıyla bitkiyi desteklemeniz gerekiyor. Saksı ortasına dikilen kalın destek çubuğuna sarılarak şekillendirilebiliyorlar. 

 Melek Kanadı Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? 

 Bitki, her yıl kökünden yeni yumrular çıkarıyor. Bitki kökünden çıkıp, üst bölümlere kadar giden ince kısımları kesebilirsiniz. Bu kısımları direk yeni bir saksıya dikerek, çoğaltma işlemini yapabilirsiniz. Çoğaltma işlemi zahmetsiz ve pratik olduğundan rahatlıkla yapabilirsiniz. 

 Melek Kanadı Çiçeği Tohumu ve Çiçeği Ne Zaman Ekilir? 

 Kış döneminde bitki uykuya yatmaktadır. Şubat-Mart aylarında köklerden yumruları çıkarabilirsiniz. Yumruları yeni bir saksıya ekebilirsiniz. Sulama işlemini ılık suyla ve yavaşça yapıyorsunuz.

False