GeriKadın Sağlığı Masa Başı Tüketilen Gıdalar Kilo Olarak Geri Dönüyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Masa Başı Tüketilen Gıdalar Kilo Olarak Geri Dönüyor!

Masa Başı Tüketilen Gıdalar Kilo Olarak Geri Dönüyor!

"Yoğun iş temposu birçok ofis çalışanının beslenme düzenini etkiliyor. Geciken yemek saatleri ve atıştırmalıklarla geçiştirilen öğünler, sağlıklı beslenmenin önüne geçiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, bütün gününü ofiste geçiren çalışanların beslenme şekilleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu."

Yoğun iş temposu, yetiştirilmesi gereken dosyalar derken, farkına varılmadan geciken yemek saatleri ve yeri atıştırmalıklarla dolan öğünler ofis çalışanlarının beslenmesini bozabiliyor. Öğünlerde doğru besin seçimi, hatta ara öğünlerde tüketilen sağlıklı atıştırmalıklarla, obezite başta olmak üzere birçok sağlık sorununun önüne geçilebiliyor. Dikkat etmemiz gerek ilk ve en önemli öğün ise kahvaltı.

Masa Başı Tüketilen Gıdalar Kilo Olarak Geri Dönüyor

İyi bir kahvaltı, sağlıklı tercihler yapmanızı sağlıyor

Güne iyi bir kahvaltı ile başlayanlar, gün içerisinde de sağlıklı tercihler yapıyor. Protein kaynaklarından ağırlıklı beslenmek daha uzun süre tok kalmanızı sağlıyor, böylece gün içerisinde daha fazla sağlıksız tercihler yapmanızı da engellemiş oluyor. Eğer sabah kahvaltısı ve öğle yemeği arasında açlık hissediyorsanız, 1 porsiyon meyve ile fasıla öğün yapabilirsiniz.

Masa başında tükettikleriniz, vücudunuza kilo olarak geri dönüyor!

Ofis çalışanlarının birçoğu düzenli yemek yemeye fırsat bulamadıkları için aperitif atıştırmalıkları daha çok tercih ediyor. Ancak masa başında tüketilen tatlı-tuzlu kalorisi yüksek gıdalar vücudumuza aşırı enerji yüklenmesine sebep oluyor ve kilo aldığınızın farkına bile varamıyorsunuz ka ki, eski bir kıyafetiniz size dar gelene kadar...

Masa Başı Tüketilen Gıdalar Kilo Olarak Geri Dönüyor

Ofiste kilo almamak için bunlara dikkat edin:

  • Tatlı tuzlu ve kalorisi yüksek yağlı atıştırmalıklar yerine doğru ve sağlıklı, gün boyu dinç ve tok tutacak besinler tüketin. Çekmecenizde aralarda atıştırmak için kuru meyve, badem, kepekli galeta, süt gibi atıştırmalıklar bulundurun. 
  • Ofis ikramlarının da daha küçük porsiyonlarda ve sağlıklı seçeneklerden oluşması gerekiyor. Doğum günü kutlamalarında ya da toplantı ikramlarında pasta, kurabiye gibi hamur işi ürünler yerine taze veya kuru meyveler tercih edilebilir.
  • Sağlıklı bir uyku sağlıklı vücudu da beraberinde getiriyor. Gece iyi uyku uyuyamamanız gün içerisinde yorgun olmanıza ve size enerji verecek yiyeceklere, kahveye ve çaya fazla miktarda yüklenmenize neden oluyor.
  • Gün içerisinde çay/kahvenin yanına atıştırmalık olarak bisküvi, kek tercih edenlerdenseniz bu yiyeceklerden uzaklaşmak için çay/kahve miktarınızı da gün içerisinde azaltmanız gerekecektir. Kalorili, şekerli içecekleri tüketmemeye özen gösterin. Masanıza sürahi alın ve bol bol su tüketin. Stresi azaltan rezene ve bağışıklık sisteminiz için adaçayı ve ıhlamur tüketin.
  • Çalışırken herhangi bir şey lüzumlu olduğunda masadan kalkarak siz alın. İş arkadaşlarınızla iletişimi telefonla değil, yerinizden kalkarak yüz yüze yapmaya özen gösterin. Ofis içinde yapacağınız her hareket gün içerisinde harcadığınız enerjinin artmasına neden olacaktır. Düzenli spor yapmak, hem çalışma hayatının getirdiği stresle başa çıkmada hem de sağlığı korumada oldukça önemlidir.
False