GeriBitki Bakımı Marginata Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Marginata Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Marginata Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Marginata Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

Marginata Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Marginata Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

"Farklı türlerde bilinmekte olan birçok çiçek türünün olduğunu söylemek mümkündür. Marginata çiçeği ise ismi son zamanlarda oldukça fazla duyulmakta olan çiçekler arasında yer almaktadır. Marginata çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır? Marginata çiçeği özellikleri ve bakımının püf noktaları nelerdir? Marginata çiçeği ile ilgili tüm detayları derledik."

Marginata çiçeği, Madagaskar ülkesine ait olduğu bilinen bir bitki türü olarak ifade edilebilir. Kuşkonmazgiller familyasına dahil olduğu bilinmekte olan bir bitki türü olduğu da bilinmektedir. Kendi doğal alanlarında ise 5-6 metre boyutuna kadar büyüdüğünü söylemek mümkündür. Marginata çiçeği aynı zamanda iri ve hoş yapraklı bir bitki olarak da bilinmektedir. 

 Marginata Çiçeği Nedir? 

 Marginata çiçeği zarif ve ine yapraklarıyla beğenilmekte olan bitki türlerinden birisi olarak ifade edilebilir. Ev, ofis ve iş yerleri için oldukça fazla tercih edilmekte olan bir çiçek olarak bilinmektedir. Yaşam alanlarına renk katan güzel görünümlü bir saksı çiçeği olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. Gövdesi ve yapraklarının ise oldukça ince olduğu ifade edilebilir. 

 Marginata Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? 

 Marginata çiçeğinin bakımına ise dikkat edilmesi gerekmektedir. Marginata çiçeğinin bulunduğu konum dikkatli bir şekilde seçilmelidir. Gün ışığına doğrudan maruz bırakılmaması gerekmektedir. Gün ışığı aldığı tarafa doğru yönelme durumu gerçekleşebilir. Gün ışığına bakan yönünün düzenli olarak değiştirilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda az ışıkta kalması da yeteri kadar beslenememesine neden olmaktadır. Bu durum ise yaprakların sararmasına ve çürümesine neden olmaktadır. Marginata çiçeği yaz aylarında hafta da iki kere, kış aylarında ise haftada bir kere sulanmalıdır. 

 Marginata Çiçeği Bakımının Püf Noktaları 

 Marginata çiçeği, çok fazla ve çok az güneş ışığına maruz bırakıldığı takdirde büyümesi ve gelişmesi olumsuz etkilenecektir. Aynı zamanda rüzgar akımından da uzak tutulması gerekmektedir. Bitkinin toprağı kurumadan tekrar su verilmemesi gerekmektedir. Saksıda bulunan toprağı parmağınız ile kontrol ederek kuru olup olmadığını anlamanız da mümkün olacaktır. 

 Marginata Çiçeği Özellikleri 

 Marginata çiçeği ısıya ve neme karşı dayanıklı olduğu bilinen bir bitki türüdür. İnce ve zarif yaprakalra sahip olduğu da bilinmektedir. Evlerde ve iş yerlerinde sıklıkla tercih edilen Marginata çiçeğinin zehirli bir bitki türü olduğu da bilinmektedir. Bu durum ise özellikle kediler ve köpekler için risk oluşturmaktadır.

  Marginata Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? 

 Marginata çiçeğini çoğaltmak için bir dalının kesilerek temizlenmesi gerekir. Üzerinde hiç yaprak kalmayacak şekilde temizlendikten sonra ise çoğaltmak için hazır demektir. 

 Marginata Çiçeği Tohumu ve Çiçeği Ne Zaman Ekilir? 

 Marginata çiçeği ve tohumu tercihen erken ilkbahar döneminde ekilmelidir.

False