GeriEtkinlik Rehberi Mançalı Adam Müzikali Prömiyer Yapıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mançalı Adam Müzikali Prömiyer Yapıyor

Mançalı Adam Müzikali Prömiyer Yapıyor

"Mançalı Adam Müzikali, 24 Mayıs 2019 Zorlu PSM'de prömiyer yapacak."

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin bu sezon için belirlenen “idealizm” teması kapsamında sahnelenecek son eseri “Mançalı Adam” Müzikali , 24 Mayıs 2019 tarihinden itibaren seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor.

 Mitch Leigh’in bestelediği, metin - şarkı sözü Dale Wasserman ve Joe Darion tarafından yazılan, Güngör Dilmen tarafından Türkçeleştirilen müzikalin yönetmeni Murat Göksu. Eserin müzik sorumluluğunu, orkestrayı da yönetecek olan Hüseyin Kaya yaparken , dekor tasarımı Ferhat Karakaya’ya, kostüm tasarımı Gizem Betil’e, Işık tasarımı ise Taner Aydın’ ait.

Dünya prömiyeri 1965 yılında Connecticut’da , Broadway prömiyeri ise yine aynı sene gerçekleşen eserin konusu kısaca şu şekilde; Hikaye 16. yüzyılın sonlarında geçer. Vergi toplayıcısı, asker ve yazar Miguel de Cervantes ve yardımcısı Sancho, manastıra karşı geldikleri gerekçesiyle İspanyol Engizisyonu tarafından hapse atılırlar. Buradaki mahkumlar Cervantes’in tüm eşyalarına el koyar. Ancak Cervantes, el yazısı metinlerinin kendisine geri verilmesi konusunda onları ikna eder ve Mançalı Don Kişot hikayesini yeniden canlandırarak dramatik bir savunma gerçekleştirir. Şövalyeliğin öldüğüne inanmak istemeyen ve kendi çılgın dünyasında yaşayan onurlu şövalye Don Kişot’un dokunaklı ve tutku dolu hikayesi başlar.

False