GeriMakyaj Makyaj Malzemeleriniz Uzun Ömürlü mü?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Makyaj Malzemeleriniz Uzun Ömürlü mü?

"Makyaj malzemeleriniz eskisi kadar formda değil mi? Örneğin rimeliniz kolay sürülmüyor ya da fondöteninizin pürüzsüz görüntüsünden eser yoksa makyaj çantanıza göz atmanın zamanı gelmiş demektir. Ojelerinize, farınıza, pudranıza, fondöteninize bir göz atın bakalım ne durumdalar."

Oje

Henüz kullanılmamış bir ojenin ömrü 1 yıldır. Kullanmaya başladıktan sonra da bu süre değişmez. Ancak ojenin daha dayanıklı olmasını istiyorsanız, buzdolabının alt raflarında saklamaya özen göstermelisiniz. Bunun yanında kullandıktan sonra kapağın yapışmasına engel olmak için asetonla şişenin çevresini temizleyin. Koyulaşmış bir ojeyi asla aetonla yeniden kullanır hale getirebileceğinizi düşünmeyin. Çünkü bu işlem ojenin yapısını bozmaktan başka bir işe yaramaz. Aseton yerine kurumaya karşı üretilen incelticileri tercih edin.

Ruj

Bie rujun ideal ömrü ne kadardır? Açılmadığı sürece en az 2 yıl, açıldıktan sonra ise 1.5 yıl. Besleyici ve yağlı rujların ömürleri diğerlerine göre daha fazla. İçeriğine göre ömrü değişen rujlardan, silikon içerem mat renkli rujların kullanım süresi 9 ay. Unutmayın: Rujlarınızı buzdolabında muhafaza ederseniz, dayanıklılık süresini uzatmış olursunuz.

Fondöten

Fondötenizi açmadığınız takdirde 1 yıldan daha uzun süre saklayabilirsiniz. Ancak açtıktan sonra en fazla 6 ay kullanabilirsiniz. Bu süre içinde fondöteninizi bozulmadan saklamak istiyorsanız, her kullanımdan sonra tüpün ağzını temizlemeli ve kapağını hava almayacak şekilde kapatmalısınız. Güneş ışınlarıyla temasından da kaçınmalısınız. Mikroplar, yağa oranla suda daha çabuk ürerler. Bu nedenle, su bazlı fondötenler yerine yağ bazlıları tercih edin. Ayrıca fondöteninizi elleriniz yerine süngerle uygulayın. Katılaşmış fondöteni yımuşatmak için hiçbir şey eklemeyin. Cildinizde alerjik reaksiyona yol açabilirsiniz.

Far

Far da uzun ömürlü makyaj malzemelerinden biri. Beğendiğiniz fardan iki tane alıp birini hiç açmdan 2 yıl saklayabilir, diğerini de her gün kullanarak yine aynı sürede tüketebilirsiniz. Önemli olan farlarınızı kırılmadan saklayabilmek!

Pudra

Toz pudraların açılmadan saklanma süresi 3-4 yıl arasında değişir. Pudranızı açtıktan sonra kullanırken dikkat edeceğiniz tek nokta, kayganlığını kaybetmemesi için uzun süreli hava temasını engellemek. Nemli ve sıcak ortamlardan uzak tutulan pudralar, makyajınızda istediğiniz sonucu yakalamanıza yardımcı olur.

Rimel

Hiç açılmamış ve satın alındığından bu yana 2 yıldan daha az süre geçmiş bir rimel, hala işinize yarayabilir. Ancak kullanmaya başladıktan sonra 6 ay içinde tüketmelisiniz. Çünkü her kullanımdan sonra hem ürünün içinde hem de fırçasında birçok mikroorganizma ürer. Bu yüzden uzun süre aynı rimeli kullanmamalısınız. Rimelinizin bozulmasını önlemek için birkaç noktaya dikkat edebilirsiniz. Rimelinizi sürerken fırçayı sürekli olarak batırmanız, içine daha hava girmesine neden olur. Oysa ki açarken yuvarlak dairesel hareketlerle bir seferde fırçayı çıkarmanız, hem fırçanın üzerinde ihtiyacınız olan rimeli hem de rimelinizin havayla daha az temas etmesini sağlayacaktır. Kuruması halinde rimelinize asla su ya da badem yağı gibi maddeler karıştırmayın. Bu işlem, ürünün içeriğini bozabilir ve alerjik durumlara yol açabilir.


False