GeriSağlıklı Yaşam Maden suyu kilo aldırır mı yoksa verdirir mi? limonlu, meyveli ve sade soda içmek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Maden suyu kilo aldırır mı yoksa verdirir mi? limonlu, meyveli ve sade soda içmek kilo yapar mı

Maden suyu kilo aldırır mı yoksa verdirir mi? limonlu, meyveli ve sade soda içmek kilo yapar mı

"Özellikle sindirimin sağladığı yarar ile beraber maden suyu günümüzde düzenli olarak tüketilir. Genel olarak ise sağlıklı bir içecek kaynağı şeklinde bilinir. Ancak aynı zamanda kilo yapıp yapmayacağı da yine merak edilen konular arasında bulunuyor. Peki, maden suyu kilo aldırır mı yoksa verdirir mi? Limonlu, meyveli ve sade soda içmek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

Genel olarak yemekten sonra mutlaka sindirime yarar sağlaması için maden suyu tüketilir. Fakat bunun sade ya da meyveli tüketilmesi noktasında birçok farklı bilgi bulunur. Bu bilgiler arasında özellikle kilo aldırıp aldırmayacağı noktasında pek çok kişi bunu merak etmektedir. Çünkü gün içerisinde çok fazla tüketilen içecek türleri arasında gelmektedir.

 Maden Suyu Kilo Aldırır mı Yoksa Verdirir mi?

 Maden suyu özellikle sağlık konusunda pek çok farklı avantaj getirmektedir. Başta sindirim olmak üzere aynı zamanda bağışıklık sistemini önemli oranda korur. Bununla beraber diyet üzerinden kilo vermeyi kolaylaştıran bir yapıya sahip olmaktadır. Özellikle içerisindeki karbondioksit ve çözünmüş mineraller sağlıklı bir etki yaratır. Bu doğrultuda gün içerisinde dengeli tüketim ile beraber maden suyu kilo verdirir. O yüzden mutlaka buna dikkat etmenin gerekli olduğunu söylemek mümkün. Tabii maden suyunu sade mi yoksa meyveli mi tüketmek gerektiği noktasında da yine pek çok kişi bilgi almaya çalışmaktadır. Genel anlamda ise maden suyunun kilo verdirici bir etki sahip olduğunu söylemek gerekir.

 Limonlu Soda İçmek Kilo Yapar mı?

 Sade sodayı nazaran limonlu soda biraz daha az kilo verdirici bir etkiye sahiptir. Ancak genel anlamda uzun vadeli kilo verdiren bir içecek türü olduğunu söylemek mümkün. Fakat kısa vade üzerinden bakıldığı zaman, ne kilo aldırır ne de kilo verdirir. Ancak özellikle sindirim ile beraber birçok farklı yararı olduğu için, gün içerisinde limonlu soda içmek mümkün. Diğer bir ifade ile limonlu soda içmenin kilo yapmayacağını eklemek gerekir.

 Meyveli Soda İçmek Kilo Yapar mı?

 Aynı şekilde limonlu soda da olduğu gibi meyveli soda da belirli bir oranda kilo verdirme özelliği taşır. Tabii genel olarak kilo kaybı ya da kilo alma gibi bir durum çok fazla yaratmadığını da söylemek mümkün. Bu sebepten dolayı aşırıya kaçmadan gün içerisinde meyveli soda içmek faydalıdır. Ancak gün içerisinde çok fazla tüketimi ile birlikte kilo alma problemi yaratabileceğini de unutmamak gerekir.

 Sade Soda İçmek Kilo Yapar mı?

 Maden suyu üzerinden sade soda 0 kaloriye sahip bir içecek türü olarak öne çıkar. Bu sebepten dolayı herhangi bir şekilde kilo alma potansiyeli olmadığını söylemek mümkün. Aynı zamanda içeriğindeki özel mineral yapıları ile kilo verme ayrıcalığı taşımaktadır. Özellikle diyet üzerinden kilo verme potansiyeli yaratan bir içecek olarak ön plana çıkar.

 

False