GeriBeslenme Önerileri Limon Çekirdeği Nedir Ve Neye İyi Gelir? Limon Çekirdeği Faydaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Limon Çekirdeği Nedir Ve Neye İyi Gelir? Limon Çekirdeği Faydaları

Limon Çekirdeği Nedir Ve Neye İyi Gelir? Limon Çekirdeği Faydaları

"Limon faydalı olduğu kadar çekirdeği de ayrı faydalıdır. Pek çok rahatsızlığa iyi gelebilmektedir. Tabi ki de bu bakımdan kullanımına dikkat etmek gerekir. Faydaları bilinirse alınacak yarar maksimuma çıkarılabilir. Bu nedenle limon çekirdeği nedir ve ne işe yarar gibi soruları sizler için derledik."

Limon çekirdeği limonun içerisinde yer almaktadır. Narenciye ya da bir turunçgil olarak nitelendirilen limonun faydası saymakla bitmez. Bu bakımdan her bir parçası ayrı bir derde deva olur. Kabuğundan çekirdeğine kadar tam bir şifa deposudur. Tabi ki de ne tür faydaları olduğunun bilinmesinde fayda vardır. Bu bakımdan faydaları sadece belirli bir alana hitap da etmez ve herkes tüketebilir.

Limon Çekirdeği Nedir ve Neye İyi Gelir?

Limon çekirdeği limonun yetiştirilmesinde kullanılır. Limonun tam orta kısmında yer almaz. Bu bakımdan limonun farklı kısımlarında da bulunur. Limon çekirdeği ayrıca limonun oluşuma başlama kısmıdır. Bir limonun oluşumu çekirdeğe bağlıdır. Bu bakımdan limon çekirdeği ilk olarak toprağa düşer. Toprağa düşen çekirdek belli işlemlerden geçer. Belli işlemlerden geçen çekirdek büyür ya da olgunlaşır. Daha sonra da limonun herkesin bilinen halini almasını sağlar.
Limon çekirdeğinin de tüketilebilir olduğu bilinmektedir. Yani limon çekirdeği çeşitli formlar ve yardımcılar ile tüketilebilir. Tabi ki de faydaları en az limonun kendisi kadar vardır. Fakat farkları da limonun kendisi ile çekirdeği arasında olması çok doğaldır.

Limon çekirdekleri zehirli olabilir. Bu bakımdan kullanılmasına dikkat edilmelidir. Limon çekirdeğinin zehrini almanın birkaç yöntemi de vardır. Bu yöntemlerden ilki kurutmaktadır. Bunun için bir ya da iki adet limon çekirdeği birkaç gün güneşte kurutulur. Sonra da bir güzel öğütülür. Küçük toz parçaları haline getirilen limon çekirdeği zehrinin zararlı etkilerinden bu şekilde arınır. Son olarak da tam emin olmak adına bir güzel kaynatılır. Bu şekilde bir şurup haline getirilir. Tüm bu işlemlerin ardından limon çekirdeği zehrinden arınmış haline gelir. Tüm bu işlemler limonun kabuğuna da uygulanabilir.

Limon Çekirdeği Faydaları

Limon çekirdeği limonun kendisi ve kabuğu ile benzer etkilere sahiptir. Her biri benzer faydaları insan vücuduna getirir. Bu bakımdan limon çekirdeğinin daha özel bir kullanıma ihtiyacı vardır. Limon çekirdeğinin kullanımında yapılacak işlemler fazla olsa da faydaları çok fazladır. Bu nedenle insan vücudunda görülen pek çok yararlı etkisi vardır. Bu etkilerden bazıları şu şekildedir:

-Limon çekirdeği sivilcelerin oluşumunu engeller
-Akne gibi cilt problemlerini çözer
-İçerdiği yağ oranı işe beynin normal fonksiyonlarında çalışmasına katkıda bulunur
-Zihinsel ve mental yorgunluğu hafifletir
-Sakinleştirici ve rahatlatıcı bir özelliği vardır
-Düzenli olarak tüketildiği taktirde nefes kokusunu giderir. Ferah bir nefes sağlar
-Zehirli hayvanların ya da bitkilerin zehrinden etkilenme durumunda insana iyi gelir
-Gıdalardan alının zehirlenmelerin kötü etkilerinden bir nebze kurtarır
-Kanser hastalarının tedavisinde etkili rol oynamaktadır. Yan tedavi olarak kullanılabilir
Limon çekirdeği faydaları saymakla bitmez. Fakat ana faydaları olarak bunların gözlemlendiği de bilinmektedir. Bu bakımdan limon çekirdeği kullanımı bakımından çok işlevseldir. Kendisi sade ve tek kullanımda zehirli olabilir. Fakat belli başlı işlemlere tabi tutularak da panzehir özelliği vardır. Bu bakımdan limon çekirdeği kullanılırken dikkatli olunmalıdır.

Limon çekirdeği kullanılmadan önce mutlaka alerji testi yapılmalıdır. Çünkü pek çok sayıda insan limon çekirdeği gibi turunçgil çekirdeklerine alerjik olabilmektedir. Bu bakımdan kullanılmadan önce doktora da başvurulabilir. Alerji testinden sonra da kullanımı rahatlıkla yapılabilir. Doğal ürün olduğundan dolayı doktorlar da mutlaka limon çekirdeğini kullanmayı önerirler.

 

False