GeriSağlıklı Yaşam Leblebi kilo aldırır mı? Diyette sabah, akşam ve gece beyaz ve sarı leblebi yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Leblebi kilo aldırır mı? Diyette sabah, akşam ve gece beyaz ve sarı leblebi yemek kilo yapar mı

Leblebi kilo aldırır mı? Diyette sabah, akşam ve gece beyaz ve sarı leblebi yemek kilo yapar mı

"Leblebi en sık tükettiğimiz kuru yemişler arasında yer alır. Leblebi, mineraller bakımından da vücut için çok faydalı besinler arasında yer alır. Diyet listelerinde de sıkça karşımıza çıkar. Pek çok yerde karşımıza çıktığı için insanlar leblebi hakkında pek çok şeyi merak ediyor. Leblebi kilo aldırır mı tüm detayları ile sizler için derledik."

Leblebi, kuruyemişler arasındaki en faydalı ve en sık tüketilen yemişlerden birisidir. İçeriğinde yer alan vitaminler ve mineraller sayesinde vücut için çok faydalıdır.

 Leblebi Kilo Aldırır mı?

 Leblebi, en fazla tüketilen kuruyemişler arasında yer aldığı için kilo aldırıp aldırmasını sıkça merak ediliyor. İçinde bulunan vitamin ve mineraller bakımından çok zengin ve vücuda faydalıdır. Çok sık tükettiğimiz besinlerden birisi de kuruyemişlerdir. Sıkça yenildiğinde kilo alıp aldırmadığı merak konusu olur. Leblebi A ve C vitamini açısından çok zengin bir besindir. Leblebi içinde ise bol miktarda lif içerir. Ama leblebiyi kontrolsüz bir şekilde tüketmek için vücuda alınan kaloriyi arttırdığı için kilo aldırabilir. Bu nedenle de günlük olarak tavsiye edilen tüketim miktarını geçmeden yemeniz önerilir.

 Diyette Sabah Beyaz ve Sarı Leblebi Yemek Kilo Yapar mı?

 Diyette beyaz ve sarı leblebi yemek kilo yapar mı pek çok kişi merak ediyor. Ülkemizde en çok tüketilen kuruyemişler arasında leblebi yer alıyor. Her insan kuruyemiş yemeyi sever. Bu nedenle de diyetteyken de sabah, akşam ve Tv izlerken sıkça kuruyemiş tüketmek ister. Leblebiyi kontrolsüz bir şekilde tüketmek kilo alımına neden olabilir. Bu nedenle leblebiyi günde birkaç adetten fazla tüketmemek gerekir. Beyaz ve sarı leblebi, fazla tüketildiğinde vücutta yağ oluşumuna neden olur. Bu nedenle de kalori alımını arttırarak kilo almanıza neden olabilir. Bu nedenle diyet yaparken leblebiyi sınırlı bir şekilde tüketmeye özen göstermeniz gerekir.

 Diyette Akşam ve Gece Beyaz ve Sarı Leblebi Yemek Kilo Yapar mı?

 Diyette akşam ve gece beyaz ve sarı leblebi tüketmek oldukça sakıncalıdır. Özellikle de Tv karşısında insanlar kuruyemiş tüketirken sınırı belirlemekte zorlanıyor. Bu nedenle gece leblebi tüketmemeye özen göstermeniz gerekir. Aynı zamanda gece yenilen her kuruyemiş daha fazla kalori oluşumuna neden olur. Bu da daha kısa bir süre içinde kilo almanıza yol açar. Bu nedenle akşam ya da gece sadece birkaç adet ile sınırlı kalmak üzere leblebi tüketebilirsiniz. Fakat aşırıya kaçabileceğinizden korkuyorsanız leblebi tüketmemeye özen göstermeniz gerekir.

 Uzmanlar, günde 2 avuç kadar leblebi tüketmeyi öneriyor. Günde 2 avuçtan daha fazla miktarda leblebi tüketmek ise gereğinden fazla sayıldığı için vücutta bazı önemli sorunlara yol açabilir. Bu sorunlar içinde ise kilo alımı gibi sorunlar da yer alır. Diyet yaparken uygun miktarda leblebi tüketerek kendinizi daha enerjik hissedebilirsiniz. Leblebinin içinde bulunan A ve C vitamini vücuda enerji verir.

False