GeriSağlıklı Yaşam Lavanta Sabunu ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Lavanta Sabununun saça, cilde ve vücuda faydaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lavanta Sabunu ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Lavanta Sabununun saça, cilde ve vücuda faydaları

Lavanta Sabunu ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Lavanta Sabununun saça, cilde ve vücuda faydaları

"Lavanta; rengi ile beraber yer aldığı ortama güzellik katmakla birlikte günümüzde cilt bakım ürünleri içerisinde de çok sık kullanılan ürünlerin içerisinde bulunmaktadır. İçerisinde yer alan antiseptik özelliği sayesinde cildin ölü deriden arınmasına destek olan lavanta; akne, sivilce gibi cilt sorunlarının da yok olmasına imkan tanımaktadır. Peki, lavanta sabunu ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Lavanta sabununun saça, cilde ve vücuda faydaları nedir? İşte merak edilen tüm detaylar."

Lavanta çiçekleri, yağı ve tohumundan üretilen lavanta sabunu; oldukça rahatlatan ve hoş kokusuyla bilinmektedir. Yağlı ve hassas ciltler adına oldukça etkili sonuçları ortaya koyan bu sabun; saçtaki sirkelerin, ter kokusunun giderilmesinde birebirdir. Bunun yanı sıra akne ve sivilcelerin giderilmesinde de kullanılabilen bir sabundur. Lavanta sabunu; cildi temizleyen özelliğe sahiptir. Cildin canlılık ve parlaklık kazanmasına yardımcı olan lavanta sabunu; zona hastalıkları tedavisinin dışında deri yanıkları, doku çürükleri gibi sorunlara da iyi gelir. Lavanta sabunları; tam anlamıyla doğal metotlarla üretilmekte olup, pek çok yararı bulunmaktadır.

Lavanta Sabunu Ne İşe Yarar?

Lavanta sabununun işe yaradığı birden fazla özelliğin bulunduğu belirtilebilir. Bununla birlikte antiseptik özelliği bulunan lavanta sabunu; cildin fazla kirden, yağdan, akne, sivilce gibi olumsuz cilt sorunlarından kurtarmaya destek olmaktadır. Cildin yağ oranını normal seviyede tutan lavanta sabunu; bulunan sivilce ve aknelerin de kurumasına katkı sağlar. Zona tedavisi açısından etkili neticeler de vermektedir. İçerisinde yer alan faydalı bileşenler ile vücudu rahatlatan lavanta sabunu; her evde bulunmalıdır.

Lavanta Sabunu Nasıl Kullanılır?

Lavanta sabununu; cilde, yüzde ve vücuda kullanmak mümkündür. Lavanta sabunun kullanmak istendiği bölgeye sürülmesi ve köpürtülmesi gerekmektedir. 2 dakika kadar bekleyerek, ılık su ile ilgili bölge durulanmalı ve havlu ile kurulanmalıdır. Sabun kullanıldıktan sonra ahşap ve kuru bir yerde muhafaza edilmeli, güneş ışığından da korunmalıdır.

Lavanta Sabununun Saça Faydaları

Lavanta sabunun saça da pek çok yararı bulunmaktadır. Lavanta sabunu; kepeğe karşı etkili olan sabunlar içerisinde bulunmaktadır. Kepek oluşumunu önleyerek, bulunan kepeklerin giderilmesine yardımcı olan lavanta sabunu; saçı yumuşak bir hale getirmekte, parlak ve canlı bir görünüş elde edilmesine destek olmaktadır. Lavanta sabunuyla saçın derisine masaj yapıldığı takdirde saçın beslenmesi ve nem oranı da sağlanmaktadır.

Lavanta Sabununun Cilde Faydaları

Lavanta sabunun cilt için, birden fazla faydası bulunmaktadır. Lavanta sabununun cilde olan yararları aşağıdaki gibi sıralanacaktır;

- Lavanta sabunu, cilt sağlığını korumaya yardımcı olur.

- Lavanta sabunu cildin nemlenmesine destek olur.

- Cilt sorunlarını iyileştirir.

- Cildin sağlığını korur.

- Lavanta sabunu; ter gibi kökü kokuların çıkmasını önler.

- Cildin nemlenmesine katkı sağlar.

- Anti- aging özelliği bulunur.

- Lavanta sabunu, ciltteki lekelerin giderilmesine yardımcı olur.

- Lavanta sabunu; ciltteki yağ üretimini normal seviyede tutar.

- Lavanta sabunu, hasarlı cildi onarır.

- Yanıkların iyileşmesi konusunda başarılıdır.

- Ciltte bulunan ölü hücrelerin giderilmesine destek olur.

Lavanta Sabununun Vücuda Faydaları

Lavanta sabununun içinde yer alan zeytinyağı ve lavanta yağının birleşmiş olan etkisi ile vücuda rahatlatan bir his sağlar. Bununla beraber vücudun ferahlamasına yardımcı olur. Lavanta sabununun uzun bir süre kullanılması durumunda, vücutta yer alan sinirlerin yatışmasına destektir. Bireyde bulunan depresyon gibi ruhsal hastalıkların olumsuz etkilerini en aza indirger.

Uykusuzluk sorunu için birebir olup, vücudu rahatlatan etkisi bulunmaktadır. Doku bozukluğu ve sivilce, akne tedavilerinde mühim etkilere sahip olan lavanta sabunu, hücre yenileme özelliği sayesinde ölü derilerin giderilmesine destek olarak yeni hücre oluşumuna yardımcı olur.

False