Geriİyi Yaşam Krep Yapmak Kabusa Dönüşmesin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Krep Yapmak Kabusa Dönüşmesin!

Krep Yapmak Kabusa Dönüşmesin!

"Çileklisi, ballısı, sebzelisi ya da çikolatalısı... Eskiden sadece kahvaltıların göz bebeği olan krepin şimdilerde çok fazla çeşiti var. Peki kabusa dönüşmeden lezzetli bir krep nasıl yapılır?"

Gayet sağlıklı ve doyurucu olan krepleri çok daha lezzetli yapmak için püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor...

• Krepi sadece kahvaltı için düşünmeyin. Yaratıcı olun. Dediğimiz gibi krepin şimdilerde çok fazla çeşiti var. Üstelik yapması düşündüğünüz kadar da zor değil. Tam tersi çok kolay!

• Başarılı bir krep için malzemeleriniz taze, kullandığınız tava kaliteli ve yapışmaz olmalı. Bütün yemekler için geçerli olan bu kural, krep yaparken de önemli. Aldığınız un bayatsa ya da tavanız yapışmaz değilse iyi bir sonuç almanız mümkün değil. Ne kadar özenli hazırlarsanız hazırlayın krepiniz tavaya yapışırsa işte o zaman krep yapmak kabusa dönüşebilir. Krepiniz Arda Türkmen’in yaptığı gibi tavadan tabağınıza kayıp gitmeli...

Krep Yapmak Kabusa Dönüşmesin

• Verilen ölçü miktarına uymanız gerekiyor. Çünkü kalın yapılan bir krepin lezzetli olması çok zor. İdeal ölçü bir orta boy kepçedir.

• Tavanızı iyi ısıtın. Krepin tavaya yapışmadan pişmesi ve alt üst edilebilmesi için mutlaka kaliteli bir krep tavası kullanmalısınız. Krepi tavaya dökmeden önce elinizi 10 cm yukarıda tuttuğunuzda bile sıcaklığı hissetmeniz gerekir.

İşte Tefal Krep Tavasıyla yapabileceğiniz enfes krep tarifi...

Krep Yapmak Kabusa Dönüşmesin

Malzemeler
125 gr un
250 gr süt
75 gr sıvıyağ
4 adet yumurta
2 gr tuz
75 gr şeker

Hazırlama
krep yapmak için önce bir kapta un, şeker, süt, sıvıyağ ve tuzu karıştırın. Yumurtaları ilave edin ve pürüsüz olana kadar çırpma teliyle çırpın. Karışımı buzdolabında 15 dakika dinlendirin.

Pişirme
Tefal Krep Tavasında sıvıyağı ısıtın. Hazirladığınız karışımdan bir kepçe alarak krep tavasına dökün. Üzerinde baloncuklar oluşmaya başladığında ters çevirin. Arka yüzünüde kızarana kadar pişirip tavadan alın.

Servis
Sıcak olarak servis edin.

Krep Yapmak Kabusa Dönüşmesin

Arda Türkmen, tavaya yapıştırmadan krep pişirmenin püf noktalarını anlatıyor. Tefal Titanium kaplama tava Granit’e göre 3 kata kadar daha dayanıklı ve üstün yapışmaz özelliğe sahip. Püf noktalarını öğrenmek için tıklayın!

False