GeriSağlıklı Yaşam Kola kilo aldırır mı? diyette şekersiz ve light kola içmek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kola kilo aldırır mı? diyette şekersiz ve light kola içmek kilo yapar mı

Kola kilo aldırır mı? diyette şekersiz ve light kola içmek kilo yapar mı

"Kola pek çok kişi tarafından sevilen gazlı içeceklerden birisidir. Bu nedenle pek çok kişi tarafından sıklıkla tüketilmektedir. Özellikle kilo problemi yaşayan kişiler şekersiz kilo tüketmek istemektedir. Peki, kola kilo aldırır mı? Diyette şekersiz ve light kola içmek kilo yapar mı? Sizlere kilo hakkında merak edilenleri detaylıca derledik."

Kola günümüzün en popüler içeceklerinden birisidir. Özellikle şekerden uzak durmak isteyen kişiler şekersiz kola tüketmektedir. Bu anlamda şekersiz kolada bulunan kalori miktarı kilo vermek isteyen kişiler için sıklıkla araştırılmaktadır.

 Kola Kilo Yapar mı?

 Kola içerisinde yüksek miktarda şeker ve karbonhidrat barındıran içeceklerden birisidir. Bu nedenle içerisindeki kalori miktarı da oldukça yüksektir. Kalori miktarının yüksek olmasından dolayı da kilo alımına neden olmaktadır.

 Kola vücut kitle endeksi ve yağ oranı yüksek kişilerde ilerleyen zamanlarda kilo alımına neden olmaktadır. Ayrıca çok zayıf olan ve zayıflık ile mücadele eden kişilerde de yüksek derecede asit içermesi nedeniyle daha çok zayıflatmaya neden olmaktadır. Kola ile ilgili yapılan araştırmalarda içerdiği yüksek asit sebebi ile midede şişkinlik yarattığı görülmektedir. Ayrıca zayıf kişilerde yemek yeme isteğini azalttığı ve iştahsızlık yaptığı da bilinmektedir. Bu nedenle beslenme uzmanları kilo vermek isteyen ve kilo almak isteyen kişilerin kolayı çok fazla tüketmemesi gerektiğini bildirmektedir.

 Diyette Şekersiz ve Light Kola İçmek Kilo Yapar mı?

 Şekersiz kola özellikle şekerden uzak durmak isteyen kişilerin içtiği içeceklerden birisidir. Son yıllarda en popüler içeceklerden olan şekersiz ve light kola içerisinde şeker bulunmamaktadır. Bu kola türü özellikle şekeri az tüketmek isteyen kişiler için en ideal içeceklerden birisidir.

 Kalori kişilerin kilo almasını sağlamaktadır. Şekersiz ve light kola içerisinde ise kalori miktarı sıfırdır. Bu nedenle kilo alımına sebep olmamaktadır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken bir nokta bulunmaktadır. Kola sodyum içermekte ve vücutta su tutulumuna neden olmaktadır. Bu da vücutta ödeme neden olduğu için kişilerin daha şiş ve kilolu görünmesine neden olmaktadır.

 Şekersiz ve light kola içerisinde şeker bulunmamaktadır. Fakat bazı yapay tatlandırıcılar bulunduğu bilinmektedir. Bu nedenle kilo açısından kullanılsa da çok fazla tüketilmemesi önerilmektedir. Ayrıca şekersiz ve light kolanın besin değerleri de pek çok vatandaş tarafından merak edilmektedir. Şekersiz ve light kola içerisindeki besin değerleri ise şunlardır:

 - Kalori: 0

 - Protein: 0

 - Şeker: 0

 - Yağ: 0

 - Sodyum: Günlük sodyum ihtiyacının %2'si

 - Potasyum: Günlük potasyum ihtiyacının değerinin %2'si

False