GeriKadın Sağlığı Kıyafetlerden Geçerek Dışardan Bulaşan Sperm İle Hamile Kalınır Mı Ve Gebelik Oluşur Mu?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıyafetlerden Geçerek Dışardan Bulaşan Sperm İle Hamile Kalınır Mı Ve Gebelik Oluşur Mu?

Kıyafetlerden Geçerek Dışardan Bulaşan Sperm İle Hamile Kalınır Mı Ve Gebelik Oluşur Mu?

"Hamile kalma süreci birçok farklı aşamaya sahip bir durumdur. Bu durum bilerek ve isteyerek ya da kaza ile meydana gelebilmektedir. Özellikle pek çok kişi kıyafetler üzerinden sperm bulaşması ile birlikte hamile kalıp kalmayacağını merak ediyor. Peki Kıyafetlerden geçerek dışardan bulaşan sperm ile hamile kalınır mı ve gebelik oluşur mu tüm detayları ile derledik."

Yaygın olarak öne çıkan ve merak edilen konulardan biri kıyafetler üzerinden hamile kalınıp kalamayacağıdır. Daha doğrusu kıyafet üzerinden bulaşan sperm ile beraber kişi hamile kalıp kalmayacağına dair bilgi almaya çalışıyor. Bu durum pek çok kişide ister istemez bir tereddüt ve merak uyandırmaktadır.

Kıyafetlerden Geçerek Dışarıdan Bulaşan Sperm ile Hamile Kalınır mı?

Gebeliğin bulaşabilmesi için belirli bir aşama süreci öne çıkar. Öncelikle sperm hücresinin vajinal kanaldan geçmesi gerekir. Daha sonra yumurtaya ulaşması ve hemen arkasından döllemesi gerekmektedir. Bu doğrultuda günlük kıyafetler üzerinden sperm bulaşması ile beraber, sperm vajinaya geçişi sağlamayacaktır. Bu da doğal olarak herhangi bir şekilde gebeliğin oluşmayacağı anlamına gelir. Yani diğer bir ifade ile kıyafetlerden geçerek dışarıdan bulaşan sperm ile hamile kalınmaz. Bu durum birçok farklı aşama ile beraber yukarıda verildiği gibi gerçekleşmek suretiyle sonuca ulaşır.

Kıyafetlerden Geçerek Dışardan Bulaşan Sperm ile Gebelik Oluşur mu?

Hamile kalmak zaten cinsel birliktelik ile dahi çoğu dönemde zor gerçekleşmektedir. Bu sebepten dolayı kıyafetler üzerinden dışarıdan bulaşan sperm ile gebelik oluşmasının mümkün olmadığını ifade etmek gerekir. Çünkü bunun için vajinal kanaldan geçmesi gereken sperm hücrelerinin, yumurtayı belirli bir noktada ödemesi gerekir. Kıyafetler üzerinden böyle bir geçiş söz konusu olmadığından dolayı, herhangi bir şekilde hamile kalan durumu yaşanmaz. Hava durumu spermin vajinal bölgeye temas etmesi üzerinden dahi mümkün olmamaktadır. O yüzden kıyafet üzerinden böyle bir durum ile dışarıdan sperm bulaşması hamilelik durumunu gerçekleştirmez.

Kıyafetlerden Geçerek Dışarıdan Bulaşan Sperm ile Hamilelik

Biyolojik bir yapı ile beraber aşamalı olarak hamilelik dönemi gerçekleşir. Bu konuda mutlaka sperm ilçesi üzerinden yumurtanın döllenmesi gerekir. Bunun yaşanması için ise canlı sperm hücrelerinin vajinal kanalda belirli bir yönde zorlanması ve geçmesi önemlidir. O yüzden farklı kıyafetler üzerinden, dışarıdan sperm bulaşması hamilelik durmanı gerçekleştirmez. Diğer yerde işte bunun mümkün olmayacağını ifade etmek gerekir. Özellikle böyle bir durumdan tehdit eden birçok kişi internet üzerinden bunu araştırmaktadır. Kıyafet ile beraber bunun söz konusu olmayacağını söylemek mümkün.

False