GeriBeslenme Önerileri Kırmızı eti kapısından sokmayan kafe
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kırmızı eti kapısından sokmayan kafe

"Kırmızı etin kapısından giremediği, tüm yemeklerde zeytinyağının kullanıldığı, bir kez gelenlerin müdavimi olduğu bu şirin kafenin işletmecileri de en az kendisi kadar ilgi çekici."

İstanbul'un en hareketli semtlerinden biridir Nişantaşı... Yolun iki yanına sıralı mağazalarda alışveriş yapmaktan yorulanların ya da tüm bu hareketliliğin dışına çıkmak isteyenlerin soluklanabileceği yeni bir yer var Nişantaşı'nda: Zeytin Ağacı Cafe. Kırmızı etin kapısından giremediği, tüm yemeklerde zeytinyağının kullanıldığı, bir kez gelenlerin müdavimi olduğu bu şirin kafenin işletmecileri de en az kendisi kadar ilgi çekici. Mimar Sinan Üniversitesi Araştırma Görevlisi Melis Tuncay ve 23 yıllık reklamcı Yıldırım Evren'in bir sohbet esnasında doğan kafe fikrinin hayata geçmesi çok uzun sürmemiş.

Yaklaşık 1 yıl önce Nişantaşı'na gözünü açan kafenin duvarları Yıldırım Evren'in eşinin yaptığı seramik çalışmalarla süslü. Melis Tuncay eski tarifleri yeniden canlandırdıklarını, farklı tatlar yarattıklarını belirtiyor. Örneğin; mönünün vazgeçilmezleri arasında yer alan Tarçınlı yeşil domates yemeği Tuncay'ın Selanikli dedesinden kalan ve bugünlere getirdiği bir lezzet. Özellikle vejetaryenlerin, mimarların ve çevredeki hastanelerde çalışan doktorların tercih ettiği Zeytin Ağacı'nda aynı zamanda ekolojik tarım ürünlerinin satıldığı bir köşe de bulunuyor. 20 kişilik bu mekânda ana yemek listesi her gün değişiyor. Mönüdeki salata, tatlı ve kurabiye çeşitleri ise her gün bulunabiliyor.

Melis Tuncay ve Yıldırım Evren bizzat mutfağa girip yemekleri kendileri hazırlıyorlar. İşe başlarken bir aşçıları olacağını düşünmüşler. Ancak işler umdukları gibi gelişmeyince kendilerini bir anda mutfakta bulmuşlar.

Kafe, bütün hafta boyunca 10.00-19.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Ana yemeklerin fiyatları 4 ile 7 milyon 500 bin TL arasında değişiyor. Kurabiye tabağı, Mozaik pasta ve Cacık 3 milyon TL, Çikolata soslu irmikli puding 4 milyon 500 bin TL, Mozzarella ve domates ise 5 milyon 500 bin TL. Mönüde sürekli bulunan Tulum peynirli roka salatası, kuru üzüm, ceviz ve nar ekşisi ile hazırlanıyor; fiyatı ise 6 milyon TL. Tüm kredi kartları geçiyor, otopark sorunu yok.

Valikonağı Caddesi Polat İş Hanı

No: 52 / 29 Nişantaşı - İstanbul

Tel: 0212 291 28 42


Kaynak: Lezzet



False