GeriKadın Sağlığı Ketojenik Diyet Nedir? Sağlığa Zararlı Mıdır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ketojenik Diyet Nedir? Sağlığa Zararlı Mıdır?

Ketojenik Diyet Nedir? Sağlığa Zararlı Mıdır?

"Ketojenik diyet, düşük karbonhidrat ve yüksek yağ oranlı bir diyet türüdür. Son zamanlarda çok popüler olan ketojenik diyet nedir? Sağlığa zararlı mıdır?"

Ketojenik diyet nedir?

Ketojenik diyet, düşük karbonhidrat ve yüksek yağ oranlı beslenme içeriği ile vücudun enerji kaynağını şekerden yağa çevirmesini sağlıyor. Vücut, yakmak için depolanan yağlardan harcıyor ve böylelikle kilo vermek kolaylaşıyor. 

Ketojenik Diyet Nedir Sağlığa Zararlı Mıdır

Ketojenik diyet zararlı mıdır?

Ketojenik diyetin aslında kilo verdirmek dışında da faydaları var. Yapılan klinik çalışmalar, ketojenik diyetin epilepsiyi tedavi etmede yardımcı olabileceğini, özellikle de nöbet sıklığında azalmalar sağladığını ortaya koydu. Ayrıca bu diyetteki beslenme şekli anti-aging, anti-inflamatuar ve kanserle mücadelede de yarar sağlayabiliyor. 

Ketojenik Diyet Nedir Sağlığa Zararlı Mıdır

Fazla karbonhidrat tüketimi, insan zihnini bulandırıyor. Keto diyeti sırasında ise minimum seviyede alınan karbonhidrat ile zihinsel performans da artıyor. Bu diyetin enerji kaynağını şekerden yağa çevirdiğinden bahsetmiştik. Vücut, enerji kaynağı olarak şeker kullandığı zaman glikozun fazlası yağa dönüşüyor. Bu da vücudun enerjiye ihtiyaç duymasına ve yorgunluk hissetmesine sebep oluyor. Keto diyetinde ise durum tam tersi olduğu için vücuttaki enerji verimliliği de artıyor.

Ketojenik Diyet Nedir Sağlığa Zararlı Mıdır

Ketojenik diyet doğru yöntemle yapılmadığı takdirde sağlığı olumsuz etkileyebiliyor. Bu diyeti yaparken beslenme listenizde karbonhidratın yok denecek kadar az olmasına, proteinin de aşırı değil kararında olmasına dikkat etmelisiniz. Öte yandan her diyet herkesin vücuduna fayda sağlamayabilir. Bir diyet programına başlamadan önce doktorunuzdan onay almanızda fayda var. 

VÜCUDUNUZA GÖRE EN İDEAL DİYET HANGİSİ?

 

False