GeriAşk "Kel"ler İlişki Kurmakta Zorlanıyor!!!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

"Kel"ler İlişki Kurmakta Zorlanıyor!!!

"Yapılan araştırmalara göre, Türk erkeklerinin yüzde 70'i kısmen veya tamamen saç dökülmesi sorunu yaşıyor ve bu sorunu yaşayan birçok kişi kelliklerinden ötürü karşı cinsle ilişki kurmakta zorluk çekiyor."

252 yetişkin erkeği kapsayan araştırmaya katılanların 175'inde, erkek tipi kellik olarak adlandırılan "androgenetik alopsi" ye rastlanıldı.
Yapılan çalışmanın asıl amacının, saçı kısmen ya da tamamen dökülen kişilerin durumlarını nasıl değerlendirdiklerinin saptanması olduğunu anlatan uzmanlar, şunları söyledi: "Araştırmaya katılanların yüzde 78'inde hafif derecede, yüzde 22'sinde ise şiddetli saç dökülmesine rastladık. Yaş arttıkça saç dökülme şiddetinin arttığı ve saçı dökülen kişilerin daha önce bu nedenle hiç tedavi olmadıklarını saptadık. Ancak genç yaştakilerin tedavi isteğinin, ileri yaştakilere göre daha belirgin olduğu ortaya çıktı. Tedavi olmak isteyenler de tercihlerini, cerrahi müdahaleden çok, ilaç yönünde kullandılar."
Uzmanlar ayrıca erkekler de daha sık görülen kelliğin aileden, genlerle sonraki bireylere aktarıldığını belirttiler.

"Doğal bir olay olarak algılanıyor"

Araştırmaya katılanların yüzde 62'sinin, kelliği doğal bir olay olarak algıladıklarını, yüzde 3'ünün ise bedensel özür olarak gördüklerini kaydeden uzmanlar, "Araştırmaya katılanların yüzde 43'ü, kelliklerinden ötürü karşı cinsle ilişki kurmakta güçlük çektiğini dile getirirken, çoğunluğu kelliğin dikkat çektiğini ve alay konusu olduğunu ifade ettiler" diye konuştu.
Ayrıca saç dökülmesini kamufle etmek isteyenlerin yüzde 57'sinin saçını kısa kestirdiğini, yüzde 24'ünün saçının tarama yönünün değiştirdiğini ve yüzde 15'inin de bere kullandığını ilettiğini belirten uzmanlar, "Şiddetli saç dökülmesi olanlar, günlük hayatlarında daha fazla stres altında olduklarını ve zaman zaman işlerinde başarısız olduklarını belirttiler" dedi.

False