GeriCinsellik Kavganın sebebi seks olmasın!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kavganın sebebi seks olmasın!

"Eşler arasındaki çatışmaların bir kısmı seksüel ilişkiler üzerinden yaşanır. Eşlerin seksüel ilişkilerinden zevk alabilmeleri için, karşılıklı olarak birbirlerini uyarabilmeleri, erotize edebilmeleri gerekir."

İsteklerinizi söyleyin

Eşler arasında seksüel çatışmalar çeşitli şekillerde gelişir. Örneğin, erkek yalnız kendi canı istediği zaman karısına yakınlaşarak sevişmek isteyebilir. Kadın buna itiraz edebilir. Karı koca isteklerini açıkça ifade ediyorlarsa, çatışmaların çözümü kolaylaşır. Ama eşler birbirlerine ne istediklerini açıkça ifade etmiyorlarsa, o zaman çatışmaların çözümü güçleşir. Örneğin, bir kadın sevişmek ister ama bunu söylemek yerine, kocasının anlamasını ve teklifin ondan gelmesini bekleyerek kocasına arkasını dönüp yatar. Erkek ise tam tersi; eşi kendiyle sevişmek istemiyor sanıp, o da sırtını dönüp yatar. Bu tür bir iletişim örüntüsü içinde, zamanla ikisi de sevilmediklerini düşünmeye başlarlar. Bu eşler, ilişkilerinin tanımlanması sorununu çözüp, isteklerini birbirlerine açıkça söyleyebilme yürekliliğini kazanmış olsalar, üzülmek yerine sevişmenin tadını çıkarabilirler. İlişkide gücün kimde olacağı ve ilişkiyi kimin kontrol edeceği konusunda bir savaş varsa, eşler çatışmaları çözümleyebilmek için seksüel ilişkilerinden de yararlanmaya çalışırlar. Kadın kocası tarafından küçümsendiği düşüncesine kapılmışsa, kendini kanıtlamak için, kocasına kayıtsız kalabilir

İlişkide sorun sekse yansıyor

Erkek birkaç kez deneyip sonuç alamazsa, o da kendi kabuğuna çekilebilir. Bir süre sonra kadın geri döner ve kocasıyla sevişir ama sanki hep o istiyormuş düşüncesine kapılarak, kocası tarafından küçümsendiği kanısı pekişir. Seksüel anlaşmazlıklar ilişkinin tanımlanması sorunlarından bağımsız değildir. Eşlerin birbirlerine davranışları, yaşamlarındaki diğer kişilere davranışları ve seksüel ilişkideki davranışlarında da gözlenir. İlişkinin diğer alanlarında eşine 'hayır' diyemeyen, her istediğine boyun eğen bir kadın, sevişirken de kocasına 'hayır' diyemez. Yani, eşlerin normal yaşamdaki ilişkileri nasılsa, seksüel ilişkileri de öyledir. İlişkilerinin tanımlanması sorununu çözebildiklerinde, seksüel sorunlarını da çözerler.

False