GeriKişisel Bakım Kalıcı Botoks ve Dolgu Zararlı mı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kalıcı Botoks ve Dolgu Zararlı mı?

Kalıcı Botoks ve Dolgu Zararlı mı?

"Uygun olmayan koşullarda yapılan merdiven altı estetik işlemleri konusunda uyaran Medikal Estetik Hekimi Dr. Özlem Mutlu Çetin, botoks ve kalıcı dolguya dikkat çekti. Dr. Çetin, "Kalıcı malzeme ve dolgulara kesinlikle karşıyım. Bu şekilde güzelleşmeye çalışırken mevcut olandan mahrum kalabilirsiniz. Botoksun süresi kişiye göre değişmekle birlikte 4 ila 6 ay, dolguların ise 1 ila 2 yıldır" dedi."

Estetik uygulamaları son yıllarda yaygınlaştı. Sosyal medya ve internetin de hayatımıza girmesiyle bu tür işlemler herkes tarafından daha kolay erişilebilir hale geldi. Ancak bu durum merdiven altı kavramını da gündeme getirdi. İşin ehli olmayan kişiler tarafından yapılan estetik uygulamalar son yıllarda bir hayli arttı. Yüzün anatomisini, kasların dağılımını bilmeyen bir kişi nasıl botoks yapabilir? Bu şekilde yapılan enjeksiyonlarda bir komplikasyon çıkma durumu yüksektir.

Damarsal tıkanıklıklar olabilir

Dolgu materyallerinin kaçak olduğu, vücuda uyumlu olmayan malzemelerin kullanıldığını duyabiliyoruz. Kalıcı dolgu damarsal tıkanıklıklara yol açabilir. Yanlış madde kullanımı sonucu bir pıhtı atma durumu görülebilir. Kişiye uygun olmayan malzeme kullanımında alerjik reaksiyonlar olabilir.

Kesinlikle kalıcı malzeme ve dolgulara karşıyım. Süresi belli olan ve insan vücuduyla uyumlu dolgular yapılması gerekiyor. Vücudumuz bize emanet ve anatomisine zarar vermeden estetik operasyon yaptırmalıyız. Estetik vücudun bütününe zarar vererek güzelleşmek değil. Bu şekilde güzelleşmeye çalışırken mevcut olandan da mahrum kalabilirsiniz.

Kalıcılık süresine de dikkat

Botoksun süresi kişiye göre değişmekle birlikte 4 ila 6 aydır. Dolguların süresi 1 ila 2 yıldır. Vücudun kendi eritme kapasitesine göre bunların kalıcılığı değişiyor. Asıl olan vücuda zarar vermeden güzelleşmektir. Vücut önce içten beslenmeli sonra bu tür işlemlere yönelmek doğru olacaktır. Bu tür uygulamalar plastik cerrah, dermatoloji uzmanı, sertifikalı medikal estetik hekimleri tarafından yapılmalıdır.

Kişi bu tür uygulamaları yaptırırken merkezin ruhsatının yanında hekimin uzmanlığına da dikkat etmelidir. Hekimlikle alakası olmayan kişilerin bu tür işlemleri yaptığını görüyoruz. Vatandaşlar öncelikle bütçesel nedenleri göz önüne alarak böyle yerlere gitmesinler. İşlemin ücreti uygun olsun diye ruhsatlı olmayan yerleri tercih etmesinler. Bu şekilde sağlıklarını tehlikeye atacaklarına hiç estetik yaptırmamaları daha iyi olacaktır. Bütçeye bakarak doğru olmayan yerlere kendilerini teslim etmesinler.

False