GeriKadın Sağlığı Kadınlarda ve erkeklerde saat hangi kola takılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınlarda ve erkeklerde saat hangi kola takılır?

Kadınlarda ve erkeklerde saat hangi kola takılır?

"Kadınlarda ve erkeklerde saatin hangi kola takılması gerektiği ile ilgili herhangi bir kural yoktur. Fakat bazı insanlar tarafından erkeklerin sağ, kadınların ise sol kala takması gerektiğine inanılır. Her ne kadar yazılı bir kural olmasa da genelde kadın ya da erkek fark etmeksizin saati sol kola takarlar. Kadınlarda ve erkeklerde saatin hangi kola takılması hakkında ayrıntıları derledik."

Kadınlarda ve erkeklerde saatin sağ ya da sol kola takılması için bir kural bulunmaz. Genelde kişiler daha rahat baktıkları kollarına saat takarlar. Sağ ya da sol kola saat takılması için cinsiyet fark etmez.

Kadınlarda Ve Erkeklerde Saat Hangi Kola Takılır?

Kadınlar ve erkekler kol saatini aksesuar olarak kullanırlar. Her ne kadar saatin hangi kola takılması gerektiği ile ilgili net bir bilgi olmasa da genelde sol kola takılır. Kadınlar ya da erkekler kol saatini rahat ettikleri kollarına takabilirler. Cinsiyete göre kol saatinin takılması gereken kol değişmez. Kadınlar ve erkekler ister sağ isterse sol kollarına saat takabilir.

Saat Hangi Kola Takılır?

Özellikle kol saatleri zaman kontrolü bakımından birçok kişinin severek kullandığı bir aksesuardır. Bu nedenle de bazen hangi kola takılması gerektiğini araştıran insanlar olur. Saatin aslında her iki kola da takılması mümkündür. Fakat genelde saat kullanan kişilerin kol saatlerini sol kola takarlar. Sağ kola takılmasında da herhangi bir yanlışlık olmaz.

False