GeriSağlıklı Yaşam Kadınlarda nabız kaç olmalı? Yaşa göre kadınlarda ortalama nabız aralığı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınlarda nabız kaç olmalı? Yaşa göre kadınlarda ortalama nabız aralığı

Kadınlarda nabız kaç olmalı? Yaşa göre kadınlarda ortalama nabız aralığı

"Nabız aralığının bilinmesi oldukça kolaylık sağlayacak bir unsur olarak ifade edilebilir. Hayati bir öneme sahip olan nabız aralığının kadınlarda, erkeklerde, çocuklarda ve bebeklerde farklı aralıklara sahip olduğunu söylemek mümkündür. Müdahale edilmesi gereken durumlarda nabız aralığının bilinmesi kolaylık sağlayabilmektedir. Kadınlarda nabız kaç olmalı? Yaşa göre kadınlarda ortalama nabız aralığı ne olmalıdır detayları ile derledik."

Kalp atışı aynı zamanda nabız olarak da bilinmektedir. Kadınlarda kalp atışının ortalama aralığını söylemek için yaş aralığının da bilinmesi gerekmektedir. Yetişkinlerde ve çocuklarda da nabız atış hızının farklı olduğunu söylemek mümkündür.

 Kadınlarda Nabız Kaç Olmalı?

 Nabız, kişinin bir dakika içerisinde ki kalp atış hızı olarak ifade edilebilir. Kadınlarda nabız hızının belirli kriterlere göre farklılık gösterebildiği söylenebilir. Bu kriterlerden birisi de yaş olarak bilinmektedir. Normalde nabız değerleri kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Kadınların nabız hızının ise ortalama 73-78 aralığında olması gerektiğini söylemek mümkün olmaktadır.

 Yaşa Göre Kadınlarda Ortalama Nabız Aralığı

 Kadın ve erkeklerin kalp atış hızlarının dakika da farklılık gösterdiğini söylemek mümkündür. 18 yaş ve 25 yaş arasında bulunan kişilerin kalp atım hızı 74 atım ve 78 atım arasında olması gerektiğini söylemek mümkündür. 26 yaş ve 35 yaş arasında bulunan kişilerin ise kalp atım hızı 73 ile 76 olması gerektiği bilinmektedir. Nabız aralığı kişilere göre farklılık gösterebilmektedir. Bu değerler ise ortalama değerler olarak ifade edilebilir.

False