GeriBeslenme Önerileri Kabaklı tart
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabaklı tart

Kabaklı tart

"Çayın yanında değişik bir tat arayanlara kabaklı tartı öneriyoruz!"

Malzemeler

Yarım kg kabak
4 yumurta
1 su bardağı un
5-6 taze soğan
2 kırmızıbiber
Yarım su bardağı yoğurt
300 gr beyaz peynir
80 gr eritilmiş tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım paket kabartma tozu
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı (8 kişilik)

Derin bir kapta yumurtaları ve yoğurdu çırpıcı yardımıyla karıştırın. Üzerine ince dilimlediğiniz soğanı, maydanozu, dereotunu, küp şeklinde doğradığınız kırmızıbiberleri, tereyağını, kaşar peyniri ve beyaz peyniri ilave edip karıştırmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Dikdörtgen fırın kabını yağlayın. Harcı kalıba döküp yayın. Üzerine ince dilimlediğiniz kabakları dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Çikolata kremalı tart tarifi için tıklayın!


False