GeriBeslenme Önerileri Kabak Kalye
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak Kalye

Kabak Kalye
Abone Olgoogle-news

"Kabak Kalyesi'ni Bulyonla pişirmeyi denediniz mi?"

Kabak Kalye

Malzemeler:

1 kilo kabak
4-5 kaşık margarin
2 baş soğan
Et Bulyon
2 domates
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber
2-3 bardak su

Kabak Kalye

Yapılışı:

Tencereye margarin ve ince çentilmiş soğan konur. Beş dakika kadar karıştırılarak öldürülür ve buna Et Bulyon ile tuz ilâve edilerek biraz daha kavrulur. Sonra bunun üzerine kabuğu soyularak ufak ufak doğranmış domates ve yine yeşil kısımları çıkana kadar kazınarak soyulmuş ve
iri iri parçalara bölünmüş olan kabaklar da ilâve edilip, tencere hafif ateş üzerine alınır.

Kendi suyunu çekince 2 bardak su ilâve edilerek ateş biraz hızlandırılır. Eğer yemeğin üzerine ıslatılmış bir yağ kâğıdı kapanırsa daha iyi olur. Tencere ateşten 40 - 50 dakika sonra alınır ve arzu edilirse üzerine kıyılmış dereotu serpilerek servis yapılır.

Yemek Kanalları Editörü: Duygu ÇELİKKOL

False