GeriBeslenme Önerileri İşte en pratik güllaç tarifi!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İşte en pratik güllaç tarifi!

İşte en pratik güllaç tarifi!

"Ramazan ayında akla ilk gelen tatlı güllaçtır çoğu zaman... Osmanlı mutfağının günümüzdeki en güzel mirası olan bu özel tatlıyı evinizde de kolaylıkla yapabilirsiniz."

Ramazan'ın sıcak günlere gelmesi nedeni ile güllacı üzerine koyacağınız iki top dondurma ile servis etmek de hoş bir sürpriz olabilir...

Malzemeleri:

* Çok ince açılmış güllaç yufkası (Yufkayı büyük marketlerde bulabilirsiniz, Güllaç yufkası diye satılır)
* 3 kilo süt,
* 750 gr toz şeker,
* 250 gr rendelenmiş ceviz içi,
* 250 gr hindistan cevizi (isteğe bağlı süsleme için),
* 100 gr çekilmiş antep fıstık içi (isteğe bağlı süsleme için),
* Nar taneleri (isteğe bağlı süsleme için)

Yapılışı:

İlk olarak, süt iyice kaynatılır ve şeker koyularak iyice karıştırılır. Süt el yakacak hale gelince güllaç yufkaları genişliğinde bir tepside serme işlemine başlanır. Yufkalar tepsiye tek tek serilerek araları bol sütle beslenir. 3-4 yaprak yufka attıktan sonra hindistan cevizi, çekilmiş fıstık içi üzerine bolca serpilir. Üzerine tekrar bol süt yedirilen 3-4 yufka serilir. Süsleme yapılarak servise hazırlanır. Ayrıca, güllacın ince olmasını isterseniz daha geniş bir tepsi kullanabilirsiniz. Yaprakların arasına da nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.


False