GeriSağlıklı Yaşam İncir kilo aldırır mı? diyette 1 adet yaş ve kuru incir yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İncir kilo aldırır mı? diyette 1 adet yaş ve kuru incir yemek kilo yapar mı

İncir kilo aldırır mı? diyette 1 adet yaş ve kuru incir yemek kilo yapar mı

"İncir, kilo aldırıp aldırmadığı merak edilen meyvelerden biridir. Özellikle mevsimi geldiğinde severek tüketen birçok kişi tarafından kalorisi merak edilen meyveler arasındadır. Bu bakımdan İncir kilo aldırır mı ya da kaç kaloridir araştırabilir ve buna göre rahat bir şekilde tüketebilirsiniz. İncir kilo aldırır mı? Diyette 1 adet yaş ve kuru incir yemek kilo yapar mı tüm detaylarıyla derledik."

İncir, porsiyon kontrolü yapılarak tüketildiğinde metabolizmayı çalıştırmasından dolayı kilo vermeye yardımcı meyvelerden biridir. Fakat içerisinde yoğun şeker bulunduğundan mutlaka dikkatli olmak gerekir.

 İncir Kilo Aldırır mı?

 İçinde yoğun şeker olmasından dolayı fazla tüketilmemesi gerekse de porsiyon kontrolü ile kilo vermeye yardımcı olabilir. Lifli olmasından dolayı İncir bağırsakları çalıştırarak metabolizmanın hızlanmasını sağlar. İncirin tanesinde ortalama 50 kalori vardır ve diyette olan kişilere ara öğünde 2 tane tüketilmesi önerilir.

 İncirin kurusunun da tüketilmesi kilo verme konusunda tavsiye edilmektedir. Kilo almak isteyenlerin fazla tüketerek kilo alabileceği bilinmektedir. Ara öğünde ya da kahvaltıda en fazla 2 tane tüketmek bağırsakları çalıştırarak kilo vermeye yardımcı olur. İncir iyi bir lif kaynağı olduğundan kişilerin günlük alması gereken lif ihtiyacının %6’sını karşılar. Aynı zamanda zengin bir besin kaynağı olduğundan günlük şeker ihtiyacını da karşılar ve kan şekerini dengeleyerek tatlı ihtiyacını yerine getirir.

 Özellikle bağırsakların çalışmasına yardımcı olduğundan kabızlık probleminin de giderilmesini sağlar. Boşaltım sorunu yaşayanların incir yemeleri önerilmektedir. Kuru incirin kalorisi 50 kaloridir ve günde en fazla iki kuru incir yenmesi önerilir.

 Diyette 1 Adet Yaş ve Kuru İncir Yemek Kilo Yapar mı?

 Diyette kuru ya da yaş incirin yenip yenmeyeceği birçok kişi tarafından merak edilerek araştırılmaktadır. Kuru incir ya da yaş incir tüketilmesinde bir problem yoktur ve diyette olanlar için ara öğünde ya da kahvaltıda yenmesi önerilmektedir. İncir, lif kaynağı olduğundan metabolizmayı hızlandırarak bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Kuru incirin kalorisi 50 kaloridir. İncirin içeriğinde yüksek şeker bulunduğundan fazla tüketilmesi halinde acıkma ve kilo alma gibi durumlarla karşılaşılabilir.

 İncir, kan basıncını dengelemektedir. Lif kaynağı olduğundan düzenli tüketilmesi ile kilo vermek mümkündür. İncir aynı zamanda kadınlarda meme kanserini de önlediğinden tüketilmesi gerekir. Diyette olan kişilerin tatlı ve şeker ihtiyaçlarını doğal, işlenmemiş gıdalardan almaları gerektiğinden incir de en uygun meyveler arasındadır. Diyette incir tüketerek kan basıncını dengelemek ve şeker ihtiyacını da doğal yollardan gidermek mümkündür.

 Yaş incirlerin özellikle daha koyu renk olanlarını tüketmek gerekir. Bu sayede incirden daha fazla A, E ve K vitamini almak mümkün olur. İncir aynı zamanda düzenli tüketilmesi ile vücudu zararlı bileşenlerin tümünden koruyarak bağışıklık sisteminin gelişmesine yardımcı olur. İncir tamamen bir antioksidan, vitamin ve aynı zamanda da mineral deposudur.

False