GeriKadın Sağlığı İncelmek isteyenlere...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İncelmek isteyenlere...

İncelmek isteyenlere...

"Vücutta doğal olarak salgılanan bir hormon, yemeklerden önce ilaç gibi enjekte edildiğinde denekleri bir ayda ortalama 2.3 kilo zayıflattı."

Açlık hissini ortadan kaldırarak aşırı kiloluları fidan gibi yapacak olan bir hormon bulundu! Britanyalı bilim adamları, bağırsak tarafından salgılanan bir hormonun, yemeklerden önce enjekte edildiğinde zayıflattığını ortaya çıkardı.

İncelmek isteyenlere...

Imperial College'de görevli bilim adamları, "oxyntomodulin" adlı hormonun yemeklerden önce enjekte edildiğinde iştahı kapatarak, zayıflamaya yardımcı olacağını savunuyor. 'Diabetes' dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, dört hafta boyunca oxyntomodulin hormonu enjekte edilen kişiler ortalama 2.3 kilogram zayıfladı.

Kontrol grubu olarak kullanılan deneklere ise placebo yani etkisiz ilaç verildi. Bu kişiler dört haftada sadece 0.5'er kilogram verebildi. Oxyntomodulin hormonu, yemek yenildiğinde incebağırsak tarafından salgılanıyor. Vücut yeterince gıda aldıktan sonra oxyntomodulin hormonu, beyne tokluk sinyali gönderiyor. Araştırma sonucunda hormon verilen grubun yemeklerden aldıkları zevkle ilgili herhangi bir değişiklik olmadığı da saptandı.


Diyet & Fitness Kanalları Editörü: Burcunur Yılmaz

False