GeriAşk İlişkinizi Kurtaran 8 Pembe Yalan!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İlişkinizi Kurtaran 8 Pembe Yalan!

İlişkinizi Kurtaran 8 Pembe Yalan!

"Sevdiğinizle her şeyi paylaşmanız güzel fakat doğru değil! Bazı şeyleri söylememeniz ilişkiniz için daha iyi olabilir."

YALAN 1

Beraber olduğum erkeklerin sayısı iki elin parmaklarını geçmez

Sevgilinizin, ondan önceki çok renkli seks hayatınızı bilmesi ilişkinizi temelinden sarsabilir ve onu eski ilişkilerinizle kıyaslayacağınızı düşünebilir. Bu konuda Can'ın verdiği örneğe kulak verebilirsiniz: "Eski kız arkadaşım bu güne kadar birlikte olduğu erkeklerin sayısı konusunda gayet açıktı. Bu, kendimi yatakta kötü hissetmeme sebep oluyordu. Dürüst olmak gerekirse, bilmeseydim daha mutlu olurdum."

Peki, sevgiliniz böyle bir soru sorduğunda ne yapmalısınız?

Soruya soruyla cevap vererek geçiştirebilirsiniz. Eğer tüm çabalarınız boşa giderse, ellerinizi göstererek sayın, içtenlikle gülün ve konuyu değiştirin.İlişkinizi Kurtaran 8 Pembe YalanYALAN 2

Birlikle çalıştığım kimseyi beğenmiyorum

Gittiğiniz spor salonunda veya işyerinizdeki erkekleri beğenmeniz kadar doğal bir şey yok. Ama erkek arkadaşınız sizinle aynı fikirde olmayabilir. Eğer bu tip bilgileri almaktan hoşlanmayan biriyse, bu tür konulardan bahsetmek ilişkinizde güvensizlikler yaratabilir.

28 yaşındaki Fatoş, "İşe yeni başlayan birinin çok yakışıklı olduğunu söyleme hatasında bulundum. Bunu şaka yollu söylemiş olsam da, o bunu aynı şekilde algılamadı. Şimdi her iş gezisine gittiğimde suçlar gibi o çocuğun da gelip gelmeyeceğini soruyor" diye pişmanlığını dile getiriyor.

Peki ne yapmalısınız?

Beğendiğiniz kişiye olan ilginiz fantezi ötesine geçmedikçe, bu konuda kendinizi suçlu hissetmenize gerek yok. Bir ilişkinin diğer yarısı olduğunuz kadar, aynı zamanda bir bireysiniz ve partneriniz sizin sahibiniz değil.

YALAN 3

Problemlerle kendim baş edebilirim

Yaşadığınız "duygusal sıkıntıları paylaşmanız bir noktaya kadar iyi olabilir. Ama bu konuya fazla yüklenmek sevgilinize aşırı gelebilir. 26 yaşındaki Aslı bu konuda oldukça dertli: "Geçen yıl ofiste çok sıkıntılı günler geçirdim. Bu konuda bir şeyler yapmak yerine, her akşam erkek arkadaşımın başının etini yedim ve bunun onu nasıl etkilediğinin farkına bile varmadım. Bir gün, mutsuz olmama anlayış gösterebileceğini ama mızmız bir insan haline gelmemden hiç hoşlanmadığını söyledi. O gün, bazı şeyleri anlatarak onun bana bakış açısını değiştirdiğimi fark ettim."

Peki, bununla nasıl başa çıkabilirsiniz?

Her zaman her şey mükemmelmiş gibi davranın demiyoruz. Burada anahtar, minimalist olmanız. Problemleri çözmeye çalıştığınızı ve çareyi ondan beklemediğinizi açıkça belli edin. Sevgilinizin yardımına ne kadar ihtiyacınız olduğunu tartın. Süregelen bir kriz varsa, bundan belirli bir süre bahsedin ve sonra yolunuza devam edin. Sorunlarınızı paylaşabilecek kız arkadaşlarınız olduğunu unutmayın.İlişkinizi Kurtaran 8 Pembe Yalan

YALAN 4

Vücudumu çok seviyorum

Selülitleriniz, kalçalarınızın büyüklüğü veya belinizdeki yağlarla ilgili sıkıntılarınızı onunla paylaşmanız, ne kadar yanlış bir seçim yaptığını gözüne sokmak istediğinizi düşündürür. Belki de vücudunuzla gerçekten sorununuz yoktur ancak erkek arkadaşınızın vücudunuzu beğenmediğini düşünüyorsunuzdur.

30 yaşındaki Ercan, bu konudaki düşüncelerini şöyle dile getiriyor: "Eski kız arkadaşım kalçalarını çok sorun yapardı. İlk başlarda şikayetinin farkında bile değildim ama altı aylık bir beyin yıkama seansından sonra galiba gerçekten büyükler diye düşünmeye başladım. Şimdiki ilişkim hakkındaki en güzel şey ise, sevgilimin vücuduna çok güvenmesi. Bu, seks hayatımızı olumlu yönde etkiliyor."

Peki, bununla nasıl başa çıkabilirsiniz?

Partnerinizi kendinizle ilgili sıkıntılarınız ve güvensizlikleriniz konusunda hakem haline getirmenizin size hiçbir yararı olmaz. Erkekler, mükemmel olmasa bile kendi vücutlarını beğenen kadınlardan hoşlanır. Vücudunuzda en nefret ettiğiniz yerinize dikkat çekmeniz onu rahatsız edecek ve ilişkinizi yıpratacaktır.

YALAN 5

Karmaşık geçmişim geride kaldı

Bazı insanlar, aşk hayatlarını ortaya dökmekten hiç rahatsız olmazlar. Ama eğer bahsedilen aşk hayatı hep işe yaramaz erkeklerle yaşandıysa, bu pek de iyi bir imaj oluşturmaz ve karşınızdaki insanın hakkınızda yanlış düşüncelere kapılmasına sebep olur. Aynı zamanda karakterleri iyi analiz edemediğinizi veya ilişkilerinizi çok baştan savma yaşadığınızı düşündürtebilir.

Bu negatif etki, tamir edilemez zararlara sebep olabilir. Onur, sıkıntısını şöyle anlatıyor: "Bir keresinde benden önceki aşk hayatıyla ilgili her detayı benimle paylaşan bir kızla çıkmıştım. Altı aylık kısa bir sürede birlikte olduğu beş erkeğin ondan neden ayrıldığını düşünmeye başlamıştım. Acaba onda ne sorun vardı? Bunu öğrenecek kadar da çok takılmadım kendisiyle."

Eğer illa böyle bir bilgi verecekseniz:

Bu geçmişinize bir sünger çektiğinizi ve bundan ders aldığınızı belirten gizli bir anlam içermeli. Ama yine de şunu unutmayın: Geçmişinizden bahsetmeniz geleceğinizi sabote edebilir.İlişkinizi Kurtaran 8 Pembe YalanYALAN 6

Büyüklük önemli değil

İşte katıksız dürüstlüğün ilişkinize zarar verebileceği bir başka alan daha. Eğer erkek arkadaşınız kendisini vücudu konusunda rahat hissetmiyorsa ve siz de ona hak veriyorsanız bunu en büyük sırrınız olarak saklamalısınız. Ondan önceki sevgilinizin daha iyi olduğunu söylemeniz başınızı belaya sokmaktan başka bir işe yaramaz.

Ona büyük olanın her zaman iyi olmadığını anlatmanıza da hiç gerek yok.Bu her ne kadar doğru olsa da... Hülya nişanlısından doğruları nasıl sakladığını şöyle anlatıyor: "Eski sevgilim ona kıyasla daha büyük ölçülere sahipti ama bunu ona söylemem çok yıpratıcı olurdu. Ayrıca konunun bence büyüklük veya küçüklükle hiç ilgisi yok. Nişanlımla seks çok daha güzel. Ölçülerden daha çok, erkeğin elindekiyle neler yapabildiği önemli. Gerçekleri saptırmayın, yeter.
Hiç de öyle olmadığı halde, harika olduğunu ona söylemeniz de güvenini sarsabilir.

YALAN 7

Eski kız arkadaşını kıskanmıyorum

Mükemmel bir cildi ve çok güzel kıyafetleri olması sizi ne kadar ilgilendirir ki? Şu anda sizinle beraber. Aralarında hâlâ bir etkileşim olmadığı sürece, o size karşı bir tehdit unsuru olmamalı. Ne kadar az kıskanç olursanız, sevgilinizin ilgisini o kadar çok çekersiniz.

Sizi sevdiği ve artık onu düşünmediği konusunda kendinizi güvende hissetmek istemenizden doğal bir şey yok. 34 yaşındaki Ali, "Eski sevgililerimle görüşüyor olmamın sebebi onları hâlâ seviyor olmam değil, dostça ayrılmış olmam. Bu yüzden eğer sevgilim bu konuda beni rahatsız ederse bu beni sinirlendirir. Kıskançlık hiç de seksi değil" diye anlatıyor Eğer bu kız, arada sırada görüştüğü arkadaş çevresinden biriyse, kafanıza takmanıza bile değmez.Tabii iş tutkulu bir saplantıya dönerse, o başka. Ama her gece telefonda konuşuyorlarsa, tehlike çanları çalıyor demektir.İlişkinizi Kurtaran 8 Pembe Yalan

YALAN 8

Hiç kimseyi aldatmadım

Geçmişte yaptığınız bir şey sizi çok da gururlandırmıyorsa, omzunuzdaki yükü hafifletme isteğinize direnin. Pişmanlıklarınızı dile getirmeniz erkek arkadaşınızı o anda çok etkilemese bile, size olan güvenini içten içe yıpratır. 31 yaşındaki Zerrin, "Sarhoş olduğum bir gece erkek arkadaşıma ondan önceki üç ilişkimin bitmesine benim sadakatsizliğimin sebep olduğunu söyledim. Bu çok büyük bir hataydı. Çünkü bana olan güveni azaldı ve ilişkimizin ateşi ister istemez söndü. Dersimi aldım diyebilirim" diye itiraf ediyor. Eski erkek arkadaşınız hak etmiş olsa bile onu aldatmış olmanız, şimdiki partnerinizi şüpheye düşürür. Bir dahaki kurbanın kendisi olup olmayacağını merak eder. Her durumda ihanetin izlerini aramaya başlar. Sıradan erkek arkadaşlarınızın yanında nevrotik tavırlar sergilemeye başlar ve bu da gereksiz kavgalara sebep olabilir.

İLİŞKİ BİTİREN YALANLAR

Ne yaparsanız yapın, bunları söylemeyin!

Üçlü deneyebilirim: Eğer toplu seks düşüncesine, üçlü ilişkilere veya rahat beraberliklere karşıysanız, bunun aksini asla iddia etmeyin. Erkeğinizi etkilemek için seks konusunda maceracı bir kadın gibi davranmanız çok ciddi riskler içerebilir.

Özür dilerim: Çoğu kadın gibi, bir kavgadan sonra kendinizi suçlu hissetmeseniz bile özür dilemeye çalışmayın. Devamlı özür dilemeniz, onun sizi avucunda hissetmesine sebep olur ve kimse bir paspasla beraber olmak istemez.

Sürekli prezervatif kullandım: Geçmişte hiç korunmamış olduğunuz gerçeğini saklamanız ileride çok tehlikeli sonuçlara sebep olabilir. Ona cinsel yolla bulaşan hastalıklar bulaştırdığınız için size teşekkür etmeyecektir.

False