GeriAşk Hercai aşklar yılı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hercai aşklar yılı

"Çin astroloji takvimine göre 9 Şubat'tan itibaren dünya 'Horoz yılı'na girdi. Çalışkanlığın, kibirin ve tüyleri gibi renkli günlerin habercisi olan 'Horoz yılı' aynı zamanda, aniden alevlenen aşkların yılı olacak."

Dünya Çin astrolojisine göre 'Maymun yılı'ndan, 'Horoz yılı'na girdi. Asya'da milyonlarca kişi yeni yıl dolayısıyla tapınaklara hücum edip, hem tsunamide ölenler, hem de inişli çıkışlı bir yıl olması beklenen bu yılın şans getirmesi için dua etti.

Çin astroloji takvimine göre fare, öküz, kaplan, tavşan, ejderha, yılan, at, keçi, maymun, horoz, köpek ve domuz olmak üzere 12 ayrı burç bulunuyor.

Hayvanların karakteristik özelliklerinin, denk geldiği yılın özelliklerini de belirlediğine inanılıyor. Dolayısıyla 'Horoz yılı'nda, sembolize ettiği, kibir, çalışkanlık, liderlik, gevezelik, aşırı güven, sebat, zeka, gösteriş, duyarsızlık gibi özelliklerin ön plana çıkması bekleniyor.

Uzmanlar, iş dünyasında olumlu gelişmeler yaşanabileceğini belirtirken, siyasetçileri de zor günlerin beklediğine işaret ediyor.

Seks skandalları yaşanabilir

Astroloji, Çin kültüründe önemli bir yer tutuyor ve gelecekten haberdar olmaya çalışmak, yaygın bir toplumsal olgu.

Lingnan Üniversitesi'nden tarih profesörü Lau Chi-pang, 'Çinliler, birçok gücün hayatlarını etkilediğine inanıyor. Batı bunu batıl inanç olarak kabul edebilir ama kim bilebilir ki' diyor. Feng Shui uzmanı Alion Yeo, horoz yılının seks skandallarına sahne olabileceğini savunuyor.

Özellikle 24 ile 36 yaş arasındakilerde hercai aşkların patlak vereceği, bunların hızla evlenme planı yapacağı, ancak sonrasında vazgeçebileceği uyarısı yapılıyor.

Horozun kibirli ve çalışkan bir hayvan olduğuna işaret eden astrologlar, ayrıca bu yılın inişli çıkışlı bir yıl olacağı öngörüsünde bulunuyor. Tarihteki 'Horoz yılları' zaten hep kanlı yıllar oldu.

1909'da Japonya, Kore'yi işgal etti ve 36 yıllık bir işgal başladı. 1933 yılında Hitler iktidara geldi. 1945 yılında ise İkinci Dünya Savaşı, Japonya'ya atom bombalarının atılmasıyla son buldu.

Simgesi altın

Feng Shui uzmanı Lee Sing-tong, para konusunda özellikle önemli gelişmeler yaşanacağını, toprak elementi ağır bastığından madencilik, emlak gibi konuların ön plana çıkacağını belirtiyor. 'Horoz yılı'nın diğer elementi de altın.

Lee, 'Altın, insan vücudunda akciğer ve bağırsakları temsil eder, bu nedenle solunum yolu ve sindirim sistemiyle ilgili rahatsızlık ortaya çıkabilir' diyor. Sağlık sorunlarının özellikle astrolojik takvimin ilk üç ayında 9 Şubat ile 7 Mayıs arasında yaşanabileceği iddia ediliyor.

False