GeriKişisel Bakım Hem tatil hem bakım
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hem tatil hem bakım

"Yaz tatili için evden uzaklaştığınızda cilt bakımınızı ihmal etmek zorunda değilsiniz. Akdeniz ve Ege'de birçok otel, kış süresince ciltte kalan ölü deriyi atmaya ve vücudu güneşin zararlı etkilerinden korumaya yönelik bakımlarla hizmetinizde. Masajlar ve özel terapilerle bambaşka bir tatil sizi bekliyor."

Bu yaz Antalya'dayız. Neden mi? Tatil yaparken aynı zamanda güzelliğimize de güzellik katmak için. Biliyorsunuz ki, güneş cildi renklendirirken aynı zamanda nemini de alıyor. Dolayısıyla özellikle güneşle çok iç içe olduğumuz tatil döneminde cildimizin bakımı daha da önem taşır hale geliyor. Hem tatil, hem vücut bakımı lüksünü de bir arada yaşamak istiyorsanız, Antalya'daki 'de luxe' otel Cornelia, ileri teknolojinin tüm olanaklarını sunan cilt ve vücut bakımlarıyla size mükemmel bir tatil vaat ediyor.

Otelin güzellik ve sağlık bakım üniteleri, yaz tatilinde zinde ve sağlıklı bir görünüme kavuşmak isteyenlere çeşitli seçenekler sunuyor: Banyo hidro-terapisi, vücut bakımları, masajlar, cilt bakımları, el ayak bakımları ve alternatif bakımlardan; Bach çiçek terapisi, magnetik terapi ve yüz jimnastiği aktivitelerine kadar değişik bakımlar sağlıklı bir cilt için... Kış süresince cilt yüzeyinde kalan ölü deriyi atıp yazın terleme ve güneş etkilerine karşın çözümlerin sunulduğu otel bünyesindeki bakım merkezinde uygulanan bitki ve çiçek terapisi, yosun banyosu, aroma terapi ve masajıyla ihtiyacınız olan olan diriliğe kısa zamanda kavuşmanız mümkün. Özel masaj odalarında ise dinlendirici ve gevşetici masajlar sizi stresten uzaklaşıp, rahatlamanıza yararken sıcak taş terapisi romatizmal ağrılara karşı olan iyileştirici etkisiyle bedeninizde mucizeler yaratıyor. Cilt bakımı odalarında yapılan klasik ve özel yüz bakımları, aroma terapisi, renk terapisi, lenf, drenaj ve kalıcı makyaj yüzünüzde sağlıklı bir cildin belirtisi olan pembeliği ve ışıltıyı geri kazandırıyor.

Merkezde uygulanan bazı özel bakımlar

Bal masajı: Sırt bölgesi problemlerinde, balın toksin atıcı ve doğal iyileştirici etkisini ellerle vakum tekniğiyle vücuda geçiren etkili bir masaj.

Thai masajı: Uzakdoğu'nun terapi ve aynı zamanda derin rahatlamayı sağlayan masajı. Uygulama, özel tekniklerle kollar, dirsekler, ayaklar ve topuklar kullanılarak yapılıyor. Yoğun esnetme hareketleri ile vücuttaki blokajlar açılıyor.

Ses masajı: 16 farklı maddenin belli oranlardaki alaşımı ile üretilen çanaklarla uygulanan, kökü Şamanlar'a kadar uzanan geleneksel bir Tibet masajı. Çanaklardan gelen titreşim ve sesler tüm hücrelere ulaşarak, vücut, zihin ve ruha bir bütün halinde etki ediyor.

Hint baş masajı: Hindistan'da 3000 yıldır geleneksel olarak uygulanan masaj, baş ve omuzların rahatlamasını, zihnin ve ruhun kısa zamanda dinlenmesini sağlıyor.

Shiatsu masajı: Japonca'da sözlük anlamı 'parmakla bastırmak' anlamına gelen masaj, bedenin yüzeyinde bir sistem halinde bulunan enerji noktalarına, parmak ve avuç içiyle basınç uygulayarak yapılıyor.

Manyetik terapi: Hücrelerin sahip olduğu manyetik gücün azalmasıyla ortaya çıkan sıkıntılar özel mıknatıslar ve metodlar yardımı ile yeniden dengeleniyor.

Tendeki tuz

Tuz... Hayatımızın bu vazgeçilmez tadı son birkaç yıldan bu yana güzelliğimize de hizmet ediyor. Tabii ki, farklı formülleriyle. Kozmetik ürünlerine ait mineral deniz tuzları cildi hem anında gerginleştiriyor hem de pürüzsüz kılıyor. Üstelik tuzun ciltteki inanılmaz muzicesini kendi ellerinizle gerçekleştirmeniz mümkün. İşte acil güzellik reçeteniz;

3 yemek kaşığı mineral deniz tuzunu sıcak suyun içine atın, başınızı bir havluyla örterek buharın altında 10 dakika bekleyin. 10 dakika sonunda gözeneklerinizin açılmış olduğunu göreceksiniz. Böylelikle cildiniz bakım kremlerini de derinlemesine emecek ve etkilerini artıracaktır.

Şimdi yine birçok kozmetik markasında bulunan yosun maskesini cildinize uygulayın. Bu maske cilt yüzeyindeki ölü deri hücrelerini atıyor ve cilt yapısının yenilenmesine yardımcı oluyor. Uyguladığınız maskeyi beş dakika sonra bol soğuk suyla yıkayarak temizleyin.

False