GeriKadın Sağlığı Ham Bal Metabolizmayı Hızlandırarak Kilo Vermeyi Kolaylaştırıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ham Bal Metabolizmayı Hızlandırarak Kilo Vermeyi Kolaylaştırıyor

Ham Bal Metabolizmayı Hızlandırarak Kilo Vermeyi Kolaylaştırıyor

"Yaz tatilinde tüketilen açık büfe yiyecek-içeceklerde ölçünün kaçırılması ve beslenme düzeninin değişmesi kilo almaya neden oluyor. Yazı fit bir görünümde geçirmek isteyenler ise sağlıklı ve vücut formunu korumaya yardımcı olan besin kaynaklarına yöneliyor."

Ham balın metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırdığına dikkat çeken Balın Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, “Yiyecek ve içeceklerinizde tüketeceğiniz ham bal ile yazı daha formda ve sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz.” ifadesinde bulunuyor.

Yazın kilo kontrolünü korumak ve daha sağlıklı bir yaz geçirmek isteyenler için ham bal önemli besin kaynakları arasında yer alıyor. İçerdiği vitamin, mineral ve enzimler sayesinde metabolizmayı hızlandıran ham bal, vücutta depolanan yağın sindirilmesine yardımcı olarak kilo vermeyi kolaylaştırıyor. Aynı zamanda antioksidan özelliğine sahip olmasıyla birlikte vücudu toksinlerden arındırarak daha sağlıklı bir vücuda kavuşmayı sağlıyor. 

Aynı zamanda doğal karbonhidrat kaynağı olan ham bal, içinde bulundurduğu vitamin, mineral ve enzimler sayesinde metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırıyor. Özellikle sabahları ılık su ile tüketilen ham bal vücutta depolanan yağı yakarak, fazla kilolardan kurtulmayı ve sağlıklı bir vücuda kavuşmaya katkıda bulunuyor.

Ham Bal ile Besin İhtiyacınızı Karşılayın

Ham bal içerdiği C vitamini, kalsiyum, demir, fosfat, sodyum, klorür, potasyum, magnezyum gibi maddeler ile vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri karşılıyor. Yaklaşık %69’luk glukoz ve früktoz içermesiyle birlikte vücudun şeker gereksinimi de gideriyor. 

Yiyecek ve içeceklerinize şeker yerine ham bal katarak, besin ihtiyacınızı gidermenin yanı sıra vücudunuzu şekerin zararlarına karşı da korumuş olursunuz. Yaz döneminde meyvenize, dondurmanıza ya da yoğurdunuza ham bal ekleyerek, hem pratik hem de sağlıklı ara öğün alternatifleri hazırlayabilirsiniz.

False