GeriKadın Sağlığı Genital Bölge Beyazlatma Nasıl Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Genital Bölge Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Genital Bölge Beyazlatma Nasıl Yapılır?

"Genital bölgenizde rahatsızlık duyduğunuz görüntü, genital bölge beyazlatma operasyonu ile sonlandırılıyor. Peki, genital bölge beyazlatma nasıl olur? Jinekolog, Cinsel Terapist, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer konu hakkında önemli bilgiler verdi."

Genital bölge beyazlatma hakkında

Uygulanacak olan genital bölge beyazlatma operasyonu, farklı yöntemler ile olabiliyor. Talep ettiğiniz beyazlatma işlemi için hangi yöntemin kullanılacak olduğuna beraber karar verilmesi önemli. Öncelikle bu operasyona dair merak ettiklerinizin yanıtının almanız sağlanıyor. Merak ettiklerinizin cevaplanması ile genital bölgenizde yapılacak olan beyazlatma işlemi konusunda herhangi bir endişeniz kalmayacak. Direkt olarak işlemin gerçekleşmesi sağlanacak.

Genital bölge neden kararır?

Genital bölgede meydana gelen kararmanın sebebi de merak edilebilir. Vulva denen bölge, genital bölgenin dış alanına verilen isimdir. Bakıldığında, farklı nedenlerden ötürü bölgede kararmanın – siyahlaşmanın olduğu sonucu çıkabilir. Burada esmerleşmenin asıl nedeni ana hormon olan estrojendir. Doku, UV etkisi ile koyulaşma göstermektedir.

-Gebelik sonrasında kararma
-Doğum kontrol hapının kullanılması
-Polikistikover sendromu
-Bazı hormonal sorunlar bölgede kararmalara neden olabilir.

Operasyon öncesinde bu problemlerin de ortadan kaldırılması önemli olabilir. Hormon problemi varsa sonlandırılması, tedavinin sonrasında etkili olması açısından önemli olacaktır. Buna dikkat edilerek, genital bölgenin kararma nedenlerinin ortadan kaldırılması sağlanmalıdır.

Genital bölge beyazlatma neden yapılır?

Çoğu zaman görsel sorunlar, kişide özgüven problemi yaratır. Akabinde ise cinsellikte kaçma söz konusu olabilir. Görüntüden rahatsız olunması durumunda, estetik ile problemin ortadan kaldırılmasına başvurulabilir. Son derece basit bir işlem olduğundan, yaşadığınız bu problemin daha büyümeden ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz.

*Genital bölgede kararmalar olması
*Genital bölgede renk farklarının olması
*Bölgenin görüntüsünden rahatsız olunması

Yukarıda verilen durumlar operasyonun yapılmasının talep edilmesi için yeterlidir. Doktorunuz tarafından yapılan incelemeler sonrasında, direkt olarak sizin için özel bilgilerin verilmesi sağlanır. Operasyonun sizin kişisel probleminiz üzerinden yorumlanması ile kısa süre içinde genital bölge beyazlatmaya dair merak ettiklerinizin yanıtını alacaksınız.

Genital Bölge Beyazlatma Nasıl Yapılır

Genital bölge beyazlatma yöntemleri

Talep edeceğiniz işlem, iki farklı yöntem ile yapılabiliyor. Vajina beyazlatma yöntemleri arasından doktorunuz ile birlikte en doğru seçimi yapabilirsiniz. Genital bölgedeki kararmaların ortadan kalkması için en basit yöntemi seçerek, estetik operasyonun gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. İşlem hem ameliyat ile hem de lazer ile yapılmaktadır.

Lazer;

Genital bölge beyazlatmada lazerin kullanıldığını bilmelisiniz. Lazer ile genital bölge beyazlatma son derece kolay bir işlem. En çok tercih edilen ve etkili bir çözüm olan lazer ile bölgedeki kararmaların giderilmesi söz konusudur.

Ameliyat;

Dilerseniz doktorunuz tarafından yapılacak olan genital bölge beyazlatma operasyonu ile de problemin ortadan kaldırılması söz konusu olabilir. Çoğu zaman tercih edilen ve önerilen yöntemin lazer olduğunu söyleyebiliriz.

Yukarıda verilen yöntemler hakkında detaylı bilgi sunuluyor. Hangi yöntemin kullanılmasını talep ettiğiniz ve doktorunuzun hangi yöntemi uygun gördüğü önemli. Yapılan kontroller sonrasında, direkt olarak beyazlatma işlemi ile ilgili bilgi verilmesi sağlanacaktır.

Özel içerikli kimyasal maddeler ile peeeling ile de genital bölge beyazlatma işlemi gerçekleştirilebiliyor.

False