MAHMURE ÖZEL
Yumurta Tüketmek İçin 6 Muhteşem Neden
Yumurta, kalvaltılarımızın vazgeçilmez parçası hatta bazen öğle ve akşam yemeklerimizin de kurtarıcısı olan mükemmel bir besin. Vücudumuzun temel protein kaynaklarından biri olan yumurtayı sofranızdan eksik etmemek için birçok sebep var.
Türk mutfağında geniş bir yere sahip olan yumurta, sağlığımız için de çok faydalı. Haşlanmış halde yenmesinin yanı sıra menemen ve omlet gibi lezzetlerin baş kahramanı olan yumurta, salata ve sandviçlere de dahil edilince enfes oluyor. Bu sağlık dolu besini tüketmek için 6 muhteşem nedeni aşağıya bırakıyoruz.
Kolesterol düşürücü
Yumurtanın sarısındaki kolesterol içeriği çoğu zaman tartışma konusu oluyor. Ancak tüketiminde sınır aşılmadığı sürece yumurta kolesterole olumlu yönde etki ediyor. Yumurta, ceviz gibi omega 3 yağ asitleri barındıran besinler ile beraber tüketildiğinde kötü huylu koleksterol (LDL) seviyesinin düşmesine yardım ediyor.
Ekonomik besin kaynağı
Protein almak için her zaman kırmızı ya da beyaz et tüketemeyebiliyoruz. Bu noktada da hem yüksek protein kaynağı oluşuyla hem de uygun fiyata satılmasıyla devreye yine yumurta giriyor.
D vitamini kaynağı
D vitamini eksikliği, son zamanlarda hemen herkeste meydana gelebiliyor. Yumurta birçok besin değerinin yanında içeriğinde D vitamini de barındırıyor. D vitamini eksikliği yaşayanların yumurta tüketmesi tavsiye ediliyor.
Kaynak Fotoğraflar: iStock, Pexels
Kaynak Fotoğraflar: iStock, Pexels
8
Vejetaryen Türk Lezzetleri | Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetlerin bu bölümünde zengin Türk mutfağının herkesin gönlüne taht kurmuş, birbirinden lezzetli, 3 farklı vejetaryen tarifini sizler için derledik.(Sponsorlu İçerik)