Güncelleme Tarihi:
İltihaplanmalar, hem kötü görünüşleriyle hem de verdikleri acılarla kötü bir gün geçirmenize neden olabilir. Bu iltihaplar yaralı bir bölgede veya kronik şekillerde kendini gösterebilir. İşte sizler için iltihabı vücuttan atan besinler…Kaynak Fotoğraflar: Pixabay
Pancara kırmızı rengini veren antioksidanlar ve anti inflamatuarlar sayesinde vücutta bir enerji arttırımı sağlayarak kan basıncınızı düşürmeye yardımcı olacaktır.
Beyin sağlığına da iyi gelen yaban mersini inflamasyonu da azaltıyor.
Brokoli, belirgin miktarda iyi bilinen bir anti flamatuar olan omega-3 yağ asiti de içermektedir.
İçerdiği omega-3 ile inflamasyonu azaltırken omega-6yla da yağ asitlerini dengeler.
Kurkumin aktif bileşeni moleküler düzeyde inflamatuar yolda birden fazla adımda iyileştirici özelliğe sahiptir.
İnflamasyonu azaltır. Yapılan çalışmalara göre Campylobacter bakterisi ile mücadele eden iki antibiyotikten 100 kat daha etkili olduğu bulunmuştur.
İçerdiği kuersetin sayesinde solunum yollarını uyarır. Balgam sökücüdür.
Fukoidan isimli kompleks karbonhidratlar içerir. Deniz yosunu sütten ağırlık olarak 14 kat daha fazla kalsiyum içerir.
İnflamasyonu azaltır ve kan şekerini kontrol eder. Zencefilin diğer kimyasal ağrı kesicilere oranla daha iyi bir ağrı kesici olduğu araştırmalar sonucu görülmüştür.
Kalp ve damarları koruyan zeytinyağı polifenol yönünden oldukça zengindir.
Besin değeri oldukça yüksektir. Ispanak, antioksidan yönünden çok zengindir. Hücre hasarlarına karşı koruyan bileşikler içerir.