mahmure×
  • MODA
  • GÜZELLİK VE BAKIM
  • SAĞLIKLI YAŞAM
  • AŞK İLİŞKİLER
  • EĞLENCE
  • YAZARLAR
  • ASTROLOJİ
Günlük Egazete
Hürriyet FacebookHürriyet TwitterHürriyet LinkedinHürriyet YoutubeHürriyet Instagram
© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.ŞKullanım Koşulları,Gizlilik Politikası,İletişim için bu linklerikullanabilirsiniz. Login olduğunuz taktirde kullanım koşullarınıve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Hürriyet sondakika haber ios uygulamasıHürriyet sondakika haber android uygulaması
MODA GÜZELLİK VE BAKIM SAĞLIKLI YAŞAM AŞK İLİŞKİLER EĞLENCE YAZARLAR ASTROLOJİ
GİRİŞ
HABERLERMahmure HaberleriEğlence Haberleri

Tahin ve Pekmezin Buluştuğu 10 Tarif

Güncelleme Tarihi: Haziran 08, 2017 22:52

#Lezzetli Tarifler#Pekmez İle Yapılacak Tarifler#Pratik Tarifler
TwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 15:47

.

1/10Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler

Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler

Malzemeler1 su bardağı ayçiçek yağı,1 çay bardağı pudra şekeri,1 çay bardağı mısır nişastası,1 yumurta,Yarım paket hamur kabartma tozu,2.5 su bardağı un,-İç harcı için,1 su bardağı kadar tahin,2 yemek kaşığı pudra şekeri,-Kenarları için,Kavrulmuş susamHazırlanışıAyçiçek yağı ve yumurtayı mikserle çırpın. Pudra şekeri, mısır nişastası, un, hamur kabartma tozu ekleyip yoğurun. Merdane ile ince açın ve yuvarlak bir kalıp ile parçalar kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Tahin ve pudra şekeri iyice karıştırın. İki kurabiye arasına tahin sürerek birbirine yapıştırın. Kenarlarına da tahin sürün ve kavrulmuş susama bulayarak servis yapın...

2/10Pekmezli Muhallebi

Pekmezli Muhallebi

Malzemeler1 litre süt,4 yemek kaşığı un,2 yemek kaşığı mısır nişastası,Yarım çay bardağı toz şeker,2/3 çay bardağı kuru üzüm,1 çay bardağı pekmez,1 paket vanilya,-Üzeri için,Kakao,Ceviz içiHazırlanışıSüt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı bir tencereye alın. Süt ve pekmezi ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kısık ateşe alıp 2-3 dakika kaynatın ve ocaktan alıp mikserle çırpın. Kuru üzümleri ekleyip karıştırın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince üzerine kakao serpiştirip cevizle süsleyin ve servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.

BAKMADAN GEÇME!

3/10Tahinli Muffin

Tahinli Muffin

Malzemeler3 yemek kaşığı tahin,3 yumurta,1.5 su bardağı toz şeker,Yarım su bardağı ayçiçeği yağı,Yarım su bardağı süt,2.5 su bardağı un,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilyaHazırlanışıYumurta ve toz şekeri derin bir karıştırma kabında köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Ayçiçeği yağı, tahin, süt ve vanilyayı ilave edin. Unu kabartma tozu ile harmanlayın ve diğer karışıma ekleyin. Hamuru yağlanmış muffin kalıplarına paylaştırın. Üzerlerine bol susam serpiştirip 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın. Sonbahar’da İçinizi Isıtacak 10 Tatlı Tarifi İçin Tıklayınız!

4/10Tahinli Kabak Tatlısı

Tahinli Kabak Tatlısı

Malzemeler1 kg kabuğu soyulmuş balkabağı,2 su bardağı toz şeker,1 çay bardağı tahin,1.5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içiHazırlanışıKabakları bir parmak kalınlığında dilimleyin. Dikdörtgen fırın kabına kabakları yerleştirin. Üzerine toz şekeri gezdirin. Üzerini kapatarak buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün üzerini yağlı kağıt ile örterek 160 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Soğuyunca üzerine tahin gezdirin. Ceviz ile süsleyip servis edin.

BAKMADAN GEÇME!

5/10Tahinli Karnabahar

Tahinli Karnabahar

Malzemeler1 adet küçük karnabahar1 çay bardağı tahin 2 diş sarımsak1 çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz,HazırlanışıKarnabaharın sapını ve yan yapraklarını kesip, yıkayın. Çiçeklerini ayırın. Tuzlu kaynar suda 10 dakika haşlayın. Süzüp bir kenara alın. Şimdi tahinli sosu hazırlayın. Limon suyunu tahinle karıştırın. Ezilmiş sarımsak ve 1 çay bardağı su ekleyip, çırpın. Haşlanmış karnabahar çiçeklerini servis tabağına alın. Üzerine tahinli sosu gezdirin. Kiraz domatesler, pul biber ve maydanozla süsleyip, servis yapın

6/10Tahinli Köfte

Tahinli Köfte

Malzemeler1 su bardağı köftelik bulgur,1 soğan,1 tatlı kaşığı zeytinyağı,2 tatlı kaşığı kırmızı mercimek,Yarım su bardağı tahin,TuzHazırlanışıBulgura yarım bardak su ilave ederek bekletin. Halka doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Mercimeği yarım bardak suyla 20 dakika pişirin ve süzün. Kavrulmuş soğan, mercimek ve bulguru iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. Karışım soğuduktan sonra tahin ve tuzu ekleyin. Köfte harcından yassı köfteler hazırlayın.

BAKMADAN GEÇME!

7/10Tahinli Rulolar

Tahinli Rulolar

Malzemeler6 baklava yufkası,1 su bardağı tahin,6 yemek kaşığı toz şeker,1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi,-Üzeri için,Pudra şekeriHazırlanışıYufkayı düz bir zemine yayın. Tahini fırça ile üzerine sürün. 1 yemek kaşığı kadar toz şeker serpiştirin ve üzerine bir yufka serin. Aynı işlemi tekrarlayarak yufkaları üst üste dizin. En üste ceviz içini serpin ve kısa kenarından başlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın. Ruloyu 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.

8/10Tahinli Ekmek

Tahinli Ekmek

Malzemeler1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi1 çay bardağı tahin1 çay bardağı su1 limon suyu4 diş sarımsak1.5 kahve fincanı ceviz içi2 çorba kaşığı zeytinyağıBirkaç maydanoz yaprağıTuz, kırmızı tozbiber, kimyonHazırlanışıSarımsakları ezin. Tahin, su, limon suyu ve sarımsağı derin bir kasede karıştırın. Kimyon, kırmızı tozbiber, 1 kahve fincanı ceviz içi, zeytinyağı ve tuzu ayrı bir kasede karıştırıp tahinli karışıma ekleyin. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar iyice çırpın. Ekmek içini tahinli karışıma ilave edip harmanlayın. Servis tabağına alarak kaşığın sırtı ile düzeltin. Maydanoz yaprağı ve kalan cevizle süsleyip servis yapın.

BAKMADAN GEÇME!

9/10Tahinli Tarator

Tahinli Tarator

Malzemeler1 yemek kaşığı yoğurt,1 su bardağı tahin,1 limonun suyu,4~5 dal ince kıyılmış maydanoz,1 tatlı kaşığı kimyon,3~4 diş sarımsak,2 yemek kaşığı tereyağı,-Üzeri için,1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,-Servis için,4 dilim tost ekmeğiHazırlanışıTarator için gerekli olan bütün malzemeleri geniş bir kasede tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar karıştırın. Bir sıkma torbasına alarak kızartıp dörde böldüğünüz tost ekmeklerinin üzerine sıkın. Kırmızı pul biberle süsleyrek servis yapın.

10/10Pekmez Helvası

Pekmez Helvası

Malzemeler125 gr tereyağı,2 su bardağı un,Yarım çay bardağı zeytinyağı,1.5 su bardağı su,1 su bardağı toz şeker,1 paket vanilya,1 çay bardağı üzüm pekmezi,2/3 su bardağı iri çekilmiş ceviz,-Üzeri için,FındıkHazırlanışıTereyağını kalın tabanlı bir tencerede eritin. Zeytinyağı ve unu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun. Ceviz ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Su, pekmez, vanilya ve şekeri bir kasede karıştırıp kavurduğunuz una ekleyin ve hızlıca karıştırın. 5 dakika pişirin ve ocaktan alarak ılınmaya bırakın. Karışımdan parçalar alıp tezgahta düzleştirin ve çiçek şekilli kurabiye kalıbı ile keserek servis tabağına dizin. Ortalarına fındık batırıp servis yapın.

Haberle ilgili daha fazlası:
#Lezzetli Tarifler#Pekmez İle Yapılacak Tarifler#Pratik Tarifler

BAKMADAN GEÇME!

Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş
FacebookTwitter
HaberlerCanlı BorsaEuro TLPuan DurumuŞans OyunlarıAyetel KürsiAltın FiyatlarıKünye
Güncel HaberlerBurçlarAstrolojiMilli Piyango SonuçlarıDoğum Günü GazetesiRüya TabirleriYerel HaberlerSeçim Sonuçları
Son Dakika HaberleriBitcoinBorsaYayın AkışıE-GazeteGüzel Sözlerİstanbul İmsakiyeErkek İsimleri
Döviz KuruBilezik FiyatlarıYükselen BurçHava DurumuNamaz VakitleriSeri İlanlarAnkara İmsakiyeKız İsimleri
Dolar KuruDolar TLSporMagazinYemek TarifleriKişisel Verilerin KorunmasıYasin SuresiDoğum Günü Mesajları
Hürriyet'e Reklam VerYatırımcı İlişkileriBize UlaşınHürriyet Kurumsal

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberleri, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi Hurriyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.