Kurban Eti İle Yapabileceğiniz 6 Yöresel Tarif...
.
Bayramda gelecek olan misafirlere lezzetli yemek sunmayı kim istemez ki? Her yöreden yemeği, kurban etiyle yapmak mümkün. Şimdiden yemekleriniz için övgü dolu sözler duymaya hazır olun. İşte sizin için hazırladığımız kurban etiyle yapabileceğiniz 6 farklı yemek ve tarifi...Kaynak Fotoğraflar: Google Yeniden Kullanım, Pinterest
Hazırlanışı:
Soğanı soyup rendeleyin. Bulguru yıkayıp süzün. Kıymayı çukur bir kaba alıp bulgur, soğan, salça, tuz ve baharatı ilave edin. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız köfte harcını yağlanmış kare fırın kabına yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Kare şeklinde dilimleyip servis yapın.
Hazırlanışı:
Kuyruk yağını küçük küçük parçalar halinde doğrayıp saca koyun. Erimeye başlayınca etleri koyun. Etler suyunu salıp çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişirin. Kenarından yarım bardak sıcak su döküp onu da çekmesini sağlayın. Suyunu çekince piyazlık doğranan soğanları ilave edin. 5 dakika kapağı kapalı şekilde arada açarak karıştırın. Biberleri ekleyin. Biberleri yumuşayana kadar pişirin. Küp küp doğranan domatesleri ekleyin. Domatesler eriyene kadar pişirin.· Pişmeye yakın tuz ve baharatları ekleyin. Hazırladığınız sac kavurma, yanında ayran ve lavaş ekmekle sıcak olarak servis edilebilir.
Hazırlanışı:
Kıymaya ufalanmış ekmeği, ince doğranmış maydanozu, karabiberi, tuzu, rendelenmiş soğanı ve yumurtayı ekleyerek yoğurun. Bunları parçalara ayırıp parmak büyüklüğünde yuvarlayın. Tepsiye dizerek fırına sürün. Piştikten sonra küçük bir kaba alıp katı yağda kavurduğunuz salça ve una 3 bardak su koyup, 10 dakika kaynattıktan sonra köftelerin üzerine dökün. Bir müddet de böyle kaynatıp arzu ettiğiniz garnitür ile servis yapın.
Hazırlanışı:
Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun. Üzerine margarin, karabiber, tuz, arpacık soğanı ilave ederek kavurun. Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üzerine koyun. Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin. Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin. Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın. Hazırladığınız sosu etin üzerini kapatacak şekilde dökün. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Hazırlanışı:
Tereyağını tavada eritin. Etleri ekleyip çevirerek hafif kızartın ve yayvan bir tencereye alın. Soğanların yeşil saplarını kıyıp tereyağında hafif soteleyin. Pazı yapraklarını iri iri doğrayın. Soğan ve pazıları etlerin üzerine yayın. Sarımsakları soyup ikiye kesin ve etlerin üzerine serpiştirin. Suya bir miktar tuz ekleyip karıştırın ve tepsiye ilave edin. Kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Hazırlanışı:
Yağı hafifçe eritip, ince doğranmış soğanı 2-3 dakika çevirin. · Etleri ilave edin, hızlı ateşte çevirdikten sonra altını kısın. · 1 bardak ılık suyu da ekleyin. · Etler suyunu çekince tuz, kekik ve karabiber ekleyin. · Pişen etleri bir tepsiye alın. · Aşağıdaki tarife göre hazırlanmış mantarları etlerin üzerine dökün. · İnce kıyılmış maydanoz serpin. · Sıcak olarak servis yapın.Mantarın hazırlanışı:Mantarların saplarını kesin, bol suda yıkayıp süzün.· Kaynayan tuzlu ve içine limon sıkılmış suya atıp beş dakika kadar haşladıktan sonra yine süzün.· Mantarları dörde bölüp, bir tencerede hafifçe kızdırdığınız tereyağına katın.· Bir dakika kadar sote edip, tuz ve biberi ilave edin.· 5-6 dakika karıştırarak kavurun.