Koronavirüs Salgınında Uzak Durulması Gereken Besinler
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından pandemi olarak kabul edilen koronavirüs (Covid-19) hastalığı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir tehdit oluşturuyor. Dünyada yeni tip koronavirüs tehlikesinin günden güne arttığı gözlemlenirken uzmanlar, hastalık için korunma önlemlerine dikkat edilmesinin yanı sıra bağışıklık sisteminin de güçlendirilmesinin önemini vurguluyor. Diyetisyen M. Berrin Ak, koronavirüse karşı bağışıklık güçlendirici besin önerilerinde bulunurken immünolojik reçine tarifini paylaştı.
Gluten içerenler:
Buğday unu, ekmek, pide, lavaş, pasta, kek, bulgur, kraker
Trans yağ içerenler: Hazır pasta, kek, kurabiye, margarin, kızartılmış besinler, fast food
İşlenmiş, paketli besinler: Hazır kek, çikolata, gofret, cips gibi paketli atıştırmalıklar
İşlenmiş etler: Sucuk, salam, sosis, pastırma, jambon, füme
Trans yağ içerenler: Hazır pasta, kek, kurabiye, margarin, kızartılmış besinler, fast food
İşlenmiş, paketli besinler: Hazır kek, çikolata, gofret, cips gibi paketli atıştırmalıklar
İşlenmiş etler: Sucuk, salam, sosis, pastırma, jambon, füme
Bağışıklık Güçlendirici, İmmünolojik Reçine
Bir kibrit kutusu kadar rendelenmiş zencefilin üzerine bir yemek kaşığı kadar taze limon sıkın.
Ardından 1 çay kaşığı zerdeçal, bir çimdik karabiber ve 1.5 çay kaşığı bal ekleyip iyice karıştırın.
Hazırladığınız reçinenin üzerini sıcak su ile tamamlayıp sabahları tok karna tüketin.
Ardından 1 çay kaşığı zerdeçal, bir çimdik karabiber ve 1.5 çay kaşığı bal ekleyip iyice karıştırın.
Hazırladığınız reçinenin üzerini sıcak su ile tamamlayıp sabahları tok karna tüketin.
11