Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri×
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • BİGPARA
    • ANASAYFA
    • BORSA
    • DÖVİZ
    • ALTIN
    • VİOP&VARANT
    • ANALİZ
    • KOBİ
    • KRİPTO PARALAR
  • SPOR ARENA
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • CANLI SKOR
  • KELEBEK
    • ANASAYFA
    • EKRANDA
    • HAYAT
    • SEYAHAT
    • STİL
    • MUCİZE LEZZETLER
    • SAĞLIK
  • YAŞAM
    • ANASAYFA
    • CUMARTESİ
    • PAZAR
    • LEZZETLİ HAYAT
    • ÇOCUKLA HAYAT
    • SEYAHAT
  • YAZARLAR
  • RESMİ İLANLAR
  • ASTROLOJİ
  • TÜMÜ
    • EKONOMİ
    • TV REHBERİ
    • MAHMURE
    • HÜRRİYET AİLE
    • VİDEO
    • ASTROLOJİ
    • HESAPLAMA ARAÇLARI
    • BULMACA
    • EN İYİ ON
    • CUMA
    • LEZİZZ
    • TEKNOLOJİ
    • FOTO GALERİ
    • RAMAZAN
    • KİTAP SANAT
    • HAVA DURUMU
    • AVRUPA
    • EĞİTİM
    • HÜRRİYET İK
    • SON DAKİKA
    • YEREL HABERLER
    • BİZE ULAŞIN
    • VERİ POLİTİKASI
    • ENERJİ POLİTİKASI
    • KÜNYE
Günlük Egazete
Hürriyet FacebookHürriyet TwitterHürriyet LinkedinHürriyet YoutubeHürriyet Instagram
© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.ŞKullanım Koşulları,Gizlilik Politikası,İletişim için bu linklerikullanabilirsiniz. Login olduğunuz taktirde kullanım koşullarınıve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Hürriyet sondakika haber ios uygulamasıHürriyet sondakika haber android uygulaması
son dakika haberler
GÜNDEM DÜNYA BİGPARA SPOR ARENA KELEBEK YAŞAM YAZARLAR RESMİ İLANLAR SON DAKİKA
GİRİŞ
HABERLERMahmure HaberleriSağlıklı Yaşam HaberleriBeslenme Önerileri Haberleri

İftarda Avokado Tüketmenin 7 Faydası

Güncelleme Tarihi: Mayıs 24, 2018 14:53

#Avokado#İftar#İftar Ve Sahurda Ne Yemeli
TwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2018 14:45

.

1/11Yanlış beslenme alışkanlıkları, zararlı mikroorganizmalar, stres, negatif duygular ve çevresel kirlilik vücudun asit alkali dengesini bozarak hastalıklara davetiye çıkaran faktörler arasında yer alıyor. Tüm bunlara rağmen bazı besinler alkali dengesinin korunmasına ve vücudun sağlıklı kalmasına katkıda bulunurken, özellikle avokado besleyici değeri ve lezzetli tarifleri ile öne çıkıyor. Uzmanlar tok tutucu aynı zamanda sindirimi düzenleyici özelliği ile avokadoyu ramazanda sıklıkla öneriyor. Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, avokadonun faydaları hakkında bilgi verdi…

Yanlış beslenme alışkanlıkları, zararlı mikroorganizmalar, stres, negatif duygular ve çevresel kirlilik vücudun asit alkali dengesini bozarak hastalıklara davetiye çıkaran faktörler arasında yer alıyor. Tüm bunlara rağmen bazı besinler alkali dengesinin korunmasına ve vücudun sağlıklı kalmasına katkıda bulunurken, özellikle avokado besleyici değeri ve lezzetli tarifleri ile öne çıkıyor. Uzmanlar tok tutucu aynı zamanda sindirimi düzenleyici özelliği ile avokadoyu ramazanda sıklıkla öneriyor. Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, avokadonun faydaları hakkında bilgi verdi…

Kaynak fotoğraflar: Ingimage, Pixabay

2/11En alkali besinlerin başında geliyor

En alkali besinlerin başında geliyor!

Türkiye’de Akdeniz’de Antalya’dan İskenderun’a kadar olan yetiştirilmektedir. Sadece yetişkinler için değil, besin değerleri sebebiyle bebekler içinde tüketimi yaygın meyveler arasında bulunmaktadır. İçerdiği yararlı maddeler sayesinde, akciğer, bağırsak ve cilt dokusunu yenilenmesini sağlamaktadır. Kişinin 3 ay boyunca her gün 1 adet avokado tüketmesi bağırsak duvarını onarabilmektedir. Alkali ürünler arasında önemli bir yeri olan avokadonun faydaları…

BAKMADAN GEÇME!

3/111- Kanserle savaşta öncüdür

1- Kanserle savaşta öncüdür

Yapılan birçok araştırma, avokadonun kansere engel olduğunu göstermektedir Ayrıca kemoterapinin etkilerini azalttığını gösteren çalışmalar da bulunmaktadır. Prostat kanserinin büyümesini engelleyen avokadoda bulunan oleik asit meme kanserinin önlenmesinde etkili olmaktadır.

4/112- Kilo kontrolünü sağlar

2- Kilo kontrolünü sağlar

Avokado içeriğindeki besin değerleri ve lif bakımından çok iyi bir besin kaynağıdır. Avokado, tok ve sağlam tutan tamamen sağlıklı ve faydalı yağlarla doludur. Yemeklerde, salatalarda, ya da kendi başına bir çok şekilde tüketime müsaittir.

BAKMADAN GEÇME!

5/113- Depresyon riskini azaltır

3- Depresyon riskini azaltır

Aşırı homosistein üretimi, serotonin, dopamin, norepinefrin hormonlarının üretimini engelleyebilir, bu durum uyku düzenini ve iştahı olumsuz etkiler böylece kişi kendini iyi hissetmez. Avokado yüksek miktarda folik asit içerdiği için homosistein oluşumunu engelleyerek, depresyon riskini azaltmaya yardımcı olabilmektedir.

6/114- Sindirimi düzenler

4- Sindirimi düzenler

Doğal lif içeren bir besin olmasından dolayı kabızlığı önlemekte, sindirim sistemini düzenleyerek, kolon kanseri riskini de azaltmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!

7/115- Kalp için faydalıdır

5- Kalp için faydalıdır

Avokadonun içeriğinde bulunan bir çok mineral kalbi canlı ve dinç tutmayı sağlamaktadır. İçeriğinde bulunan folat(folik asit), kalp sağlığı bakımından önemlidir. Günlük bir fincan avokado, folat ihtiyacını karşılamaktadır.

8/116- Cilt ve saç sağlığına direkt etkide bulunur

6- Cilt ve saç sağlığına direkt etkide bulunur

Avokadonun içinde bulunan A, C ve E vitaminleri sayesinde deri sağlığını korumaktadır. Cilde uygulandığında cildinize yumuşaklık ve esneklik kazandırmaktadır. Etkin bir cilt rahatlatıcı olan avokado aynı zamanda cildi zararlı güneş ışınlarından korumakta ve oluşan güneş yanığı tedavisinde de kullanılmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!

9/11İftarda Avokado Tüketmenin 7 Faydası

Cilde bir diğer faydası da ciltte meydana gelen kırışıklıkların giderilmesini sağlamasıdır. Saçlara bakım yaparak canlılık kazandıran avokado saç diplerini besleyerek dökülmelere ve deri sorunlarına engel olmaktadır.

10/117- Bebeklerin sağlığını destekler

7- Bebeklerin sağlığını destekler

Özellikle bol miktarda protein içerdiği için bebek sağlığında oldukça büyük bir öneme sahiptir. Bunun yanında magnezyum, B1 ve B2 vitaminleri bakımından da zengin olması bebeğin fiziksel ve zihinsel sağlığına oldukça yararlıdır. Avokadonun içinde bulunan folat bebekler içinde gereklidir.

BAKMADAN GEÇME!

11/11İftarda tüketilecek alkali salata

İftarda tüketilecek alkali salata

Haftanın 3 günü düzenli tüketilen avokadonun bağırsak florasını, akciğer zarını ve cildi yenileyip, onarma özelliği vardır. Bu salatayı oluşturan 4 sebze, alkali sebzeler grubunun ilk sıralarında yer almaktadır.Malzemeler:•1 adet oda ısısında olgunlaşmış avokado (kulak memesi yumuşaklığı)•1 adet kırmızı soğan•2 adet yeşil soğan•Yarım demet roka•Zeytinyağı ve limon•Elma sirkesi 1 yemek kaşığı (ev yapımı turşunun suyu da olur.)•Yeteri kadar deniz tuzuHazırlanışı:Avokado küp küp doğranır, kırmızı ve yeşil soğanlar da ince ince doğranıp yarım demet rokayla avokadoya eklenir. 1 tam limon ve 1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı ile arzuya göre 5-6 tane siyah zeytin de ilave edilerek servis yapılır.

Haberle ilgili daha fazlası:
#Avokado#İftar#İftar Ve Sahurda Ne Yemeli

BAKMADAN GEÇME!

Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş
FacebookTwitter
HaberlerCanlı BorsaEuro TLPuan DurumuŞans OyunlarıAyetel KürsiAltın FiyatlarıKünye
Güncel HaberlerBurçlarAstrolojiMilli Piyango SonuçlarıDoğum Günü GazetesiRüya TabirleriYerel HaberlerSeçim Sonuçları
Son Dakika HaberleriBitcoinBorsaYayın AkışıE-GazeteGüzel Sözlerİstanbul İmsakiyeErkek İsimleri
Döviz KuruBilezik FiyatlarıYükselen BurçHava DurumuNamaz VakitleriSeri İlanlarAnkara İmsakiyeKız İsimleri
Dolar KuruDolar TLSporMagazinYemek TarifleriKişisel Verilerin KorunmasıYasin SuresiDoğum Günü Mesajları
Hürriyet'e Reklam VerYatırımcı İlişkileriBize UlaşınHürriyet Kurumsal

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberleri, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi Hurriyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.